Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

125 ml podmáslí
1 lžíce dijonské hořčice
1 stroužek česneku, drcený
8 kuřecích spodních stehen
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce sezamových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej na pokropení
Na hráškové pyré
2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
450 g růžiček brokolice
150 g hrášku (může být i mražený)
3 lžíce jemně nasekaných lístků máty
2 lžíce olivového oleje nebo másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty