×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře s hráškovým pyré

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Kuře s hráškovým pyré

Co budete potřebovat

125 ml podmáslí
1 lžíce dijonské hořčice
1 stroužek česneku, drcený
8 kuřecích spodních stehen
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce sezamových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej na pokropení
Na hráškové pyré
2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
450 g růžiček brokolice
150 g hrášku (může být i mražený)
3 lžíce jemně nasekaných lístků máty
2 lžíce olivového oleje nebo másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s hráškovým pyré

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

125 ml podmáslí
1 lžíce dijonské hořčice
1 stroužek česneku, drcený
8 kuřecích spodních stehen
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce sezamových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej na pokropení
Na hráškové pyré
2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
450 g růžiček brokolice
150 g hrášku (může být i mražený)
3 lžíce jemně nasekaných lístků máty
2 lžíce olivového oleje nebo másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty