Kuře s hráškovým pyré
Ingredience
125 ml | podmáslí |
1 | lžíce dijonské hořčice |
1 | stroužek česneku, drcený |
8 | kuřecích spodních stehen |
3 | lžíce hladké mouky |
1 | lžička kypřicího prášku |
1½ | lžičky mleté sladké papriky |
2 | lžíce sezamových semínek |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
olivový olej na pokropení | |
Na hráškové pyré | |
---|---|
2 | středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky |
450 g | růžiček brokolice |
150 g | hrášku (může být i mražený) |
3 | lžíce jemně nasekaných lístků máty |
2 | lžíce olivového oleje nebo másla |
sůl a čerstvě mletý pepř |
Postup přípravy
Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY