×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře s hráškovým pyré

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Kuře s hráškovým pyré

Co budete potřebovat

125 ml podmáslí
1 lžíce dijonské hořčice
1 stroužek česneku, drcený
8 kuřecích spodních stehen
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce sezamových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej na pokropení
Na hráškové pyré
2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
450 g růžiček brokolice
150 g hrášku (může být i mražený)
3 lžíce jemně nasekaných lístků máty
2 lžíce olivového oleje nebo másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře s hráškovým pyré

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 2/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

125 ml podmáslí
1 lžíce dijonské hořčice
1 stroužek česneku, drcený
8 kuřecích spodních stehen
3 lžíce hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce sezamových semínek
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej na pokropení
Na hráškové pyré
2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
450 g růžiček brokolice
150 g hrášku (může být i mražený)
3 lžíce jemně nasekaných lístků máty
2 lžíce olivového oleje nebo másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Podmáslí promíchejte s hořčicí a česnekem. Do směsi namočte kuřecí stehna a nechte je aspoň půl hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
Předehřejte troubu na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Do zavíracího sáčku dejte mouku, kypřicí prášek, papriku, sezam, sůl a pepř. Postupně dovnitř vložte stehna a pořádně protřeste, aby byly směsí celé obalené. Maso rozložte na plech, postříkejte olejem a pečte asi 35–45 minut, aby maso bylo zlaté a propečené.
Mezitím uvařte v osolené vodě brambory. Zhruba po 15 minutách varu přidejte brokolici a hrášek a společně povařte 3 minuty. Slijte, promíchejte s mátou a olejem či máslem a vyšťouchejte dohladka. Podávejte ke kuřecímu masu. Pyré můžete vytvarovat pomocí formiček na pudink.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty