×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře s hořčicí a javorovým sirupem
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné ,

Kuře s hořčicí a javorovým sirupem

Co budu potřebovat

800 g kuřecích řízků
4 lžíce dijonské hořčice
60 ml javorového sirupu
1 lžíce citronové šťávy nebo vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžičky čerstvého rozmarýnu na ozdobu
1 lžíce másla
vařené brambory nebo grilovaná zelenina k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 230 °C. V malé misce promíchejte hořčici, sirup, citronovou šťávu nebo ocet, sůl a pepř. Do směsi vložte kousky kuřete a pořádně je obalte ze všech stran. Přeneste je do pekáče vymazaného máslem, lehce podlijte vodou nebo vývarem a pečte 40 minut, až bude maso propečené. Nakonec přidejte rozmarýn a podávejte s bramborami nebo zeleninou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut