×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře po myslivecku

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Kuře po myslivecku

Co budete potřebovat

1 kg kuřecích řízků
sůl
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
1 mrkev
snítka rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
200 g krájených žampionů
1 stroužek česneku
100 ml suchého červeného vína
400 g loupaných rajčat
čerstvě mletý pepř
svazek petrželky
rýže k podávání

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsa nakrájejte na kousky a osolte. Řapíkatý celer zbavte vláken. Společně s cibulí a mrkví nakrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Jehličky rozmarýnu najemno nasekejte. V hlubší pánvi rozpalte olej a kousky kuřete orestujte ze všech stran dozlatova. Přidejte žampiony, zeleninu, prolisovaný česnek a rozmarýn. Dalších pět minut opékejte. Podlijte červeným vínem a nechte zcela odpařit. Nakonec vlijte rajčata. Duste na mírném ohni asi 30 minut doměkka, případně podlijte trochou vody nebo vývarem. Osolte, opepřete a před podáváním posypejte petrželkou. Servírujte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře po myslivecku

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Tip týdne , Rozmarýn , Petržel kadeřavá , Rajče
(0)

Co budete potřebovat

1 kg kuřecích řízků
sůl
1 stonek řapíkatého celeru
1 cibule
1 mrkev
snítka rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
200 g krájených žampionů
1 stroužek česneku
100 ml suchého červeného vína
400 g loupaných rajčat
čerstvě mletý pepř
svazek petrželky
rýže k podávání

Jak na to?

Očištěné kuřecí prsa nakrájejte na kousky a osolte. Řapíkatý celer zbavte vláken. Společně s cibulí a mrkví nakrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Jehličky rozmarýnu najemno nasekejte. V hlubší pánvi rozpalte olej a kousky kuřete orestujte ze všech stran dozlatova. Přidejte žampiony, zeleninu, prolisovaný česnek a rozmarýn. Dalších pět minut opékejte. Podlijte červeným vínem a nechte zcela odpařit. Nakonec vlijte rajčata. Duste na mírném ohni asi 30 minut doměkka, případně podlijte trochou vody nebo vývarem. Osolte, opepřete a před podáváním posypejte petrželkou. Servírujte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty