Kuře po myslivecku
Ingredience
1 kg | kuřecích řízků |
sůl | |
1 | stonek řapíkatého celeru |
1 | cibule |
1 | mrkev |
snítka rozmarýnu | |
4 | lžíce olivového oleje |
200 g | krájených žampionů |
1 | stroužek česneku |
100 ml | suchého červeného vína |
400 g | loupaných rajčat |
čerstvě mletý pepř | |
svazek petrželky | |
rýže k podávání |
Postup přípravy
Očištěné kuřecí prsa nakrájejte na kousky a osolte. Řapíkatý celer zbavte vláken. Společně s cibulí a mrkví nakrájejte nadrobno nebo nahrubo rozmixujte. Jehličky rozmarýnu najemno nasekejte. V hlubší pánvi rozpalte olej a kousky kuřete orestujte ze všech stran dozlatova. Přidejte žampiony, zeleninu, prolisovaný česnek a rozmarýn. Dalších pět minut opékejte. Podlijte červeným vínem a nechte zcela odpařit. Nakonec vlijte rajčata. Duste na mírném ohni asi 30 minut doměkka, případně podlijte trochou vody nebo vývarem. Osolte, opepřete a před podáváním posypejte petrželkou. Servírujte s rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY