×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kuře naplacato

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Kuře naplacato

Co budete potřebovat

1 celé kuře
8 brambor, omytých a nakrájených na čtvrtiny
4 mrkve, pokrájené na špalíky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
8 stroužků česneku, neoloupaných
svazek bylin (petrželka, rozmarýn, tymián…)
sůl
4 plátky másla
100 ml bílého vína na podlití

Jak na to?

Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře naplacato

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

1 celé kuře
8 brambor, omytých a nakrájených na čtvrtiny
4 mrkve, pokrájené na špalíky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
8 stroužků česneku, neoloupaných
svazek bylin (petrželka, rozmarýn, tymián…)
sůl
4 plátky másla
100 ml bílého vína na podlití

Jak na to?

Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty