×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře naplacato

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Kuře naplacato

Co budete potřebovat

1 celé kuře
8 brambor, omytých a nakrájených na čtvrtiny
4 mrkve, pokrájené na špalíky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
8 stroužků česneku, neoloupaných
svazek bylin (petrželka, rozmarýn, tymián…)
sůl
4 plátky másla
100 ml bílého vína na podlití

Jak na to?

Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře naplacato

Hlavní chod Snadné Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

1 celé kuře
8 brambor, omytých a nakrájených na čtvrtiny
4 mrkve, pokrájené na špalíky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
8 stroužků česneku, neoloupaných
svazek bylin (petrželka, rozmarýn, tymián…)
sůl
4 plátky másla
100 ml bílého vína na podlití

Jak na to?

Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou stranách páteře.
Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a postupně z něj odstraňte kosti a kůstky. Pomocí špikovacího nože vždy nařízněte maso podél kosti a kost vyjměte. Kosti ponechte pouze ve stehnech a křídlech.
Troubu předehřejte na 190 °C. Na pekáč položte brambory, mrkev, cibuli, česnek a bylinky. Kuře pořádně ze všech stran osolte a položte ho na zeleninu kůží nahoru. Pod kůži vložte plátky másla.
Podlijte vínem, případně trochou vody a pečte asi 75 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty