Kuře nadivoko
Ingredience
600 g | kuřecích prsou |
2 | plátky másla |
2 | cibule, nakrájené na kostičky |
150 g | anglické slaniny |
4 | bobkové listy |
8 | kuliček nového koření |
10 | kuliček jalovce |
1 | lžička sušeného rozmarýnu |
1 | lžíce hladké mouky |
sůl | |
250 g | předvařených bramborových noků |
100 g | nakládaného hrášku, okapaného |
4 | mrkve, na čtvrtky |
1 | plátek másla |
Postup přípravy
Na mírnějším plameni v hlubší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, orestujte v něm cibuli a koření. Troubu rozehřejte na 200 °C. Kuře osolte. Slaninu a bobkový list poklaďte na maso, svažte provázky, vložte k základu a opečte. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby. Pečte 40 minut, mezitím kuře obraťte. Odkryjte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte, vraťte do trouby a zbylý obsah v pánvi zredukujte na tuk. Zaprašte moukou, orestujte, podlijte 1 dl vody, dobře rozmíchejte a nechte půl hodiny provařit.
Bramborové noky uvařte dle návodu. Mrkev opečte na másle dokřupava, lehce osolte. Noky smíchejte s hráškem, osolte a opepřete. Maso vraťte k omáčce. Podávejte s noky a mrkví.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY