×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře nadivoko

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Kuře nadivoko

Co budete potřebovat

600 g kuřecích prsou
2 plátky másla
2 cibule, nakrájené na kostičky
150 g anglické slaniny
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček jalovce
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžíce hladké mouky
sůl
250 g předvařených bramborových noků
100 g nakládaného hrášku, okapaného
4 mrkve, na čtvrtky
1 plátek másla

Jak na to?

Na mírnějším plameni v hlubší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, orestujte v něm cibuli a koření. Troubu rozehřejte na 200 °C. Kuře osolte. Slaninu a bobkový list poklaďte na maso, svažte provázky, vložte k základu a opečte. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby. Pečte 40 minut, mezitím kuře obraťte. Odkryjte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte, vraťte do trouby a zbylý obsah v pánvi zredukujte na tuk. Zaprašte moukou, orestujte, podlijte 1 dl vody, dobře rozmíchejte a nechte půl hodiny provařit.

Bramborové noky uvařte dle návodu. Mrkev opečte na másle dokřupava, lehce osolte. Noky smíchejte s hráškem, osolte a opepřete. Maso vraťte k omáčce. Podávejte s noky a mrkví.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře nadivoko

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

600 g kuřecích prsou
2 plátky másla
2 cibule, nakrájené na kostičky
150 g anglické slaniny
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček jalovce
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžíce hladké mouky
sůl
250 g předvařených bramborových noků
100 g nakládaného hrášku, okapaného
4 mrkve, na čtvrtky
1 plátek másla

Jak na to?

Na mírnějším plameni v hlubší pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, orestujte v něm cibuli a koření. Troubu rozehřejte na 200 °C. Kuře osolte. Slaninu a bobkový list poklaďte na maso, svažte provázky, vložte k základu a opečte. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby. Pečte 40 minut, mezitím kuře obraťte. Odkryjte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte, vraťte do trouby a zbylý obsah v pánvi zredukujte na tuk. Zaprašte moukou, orestujte, podlijte 1 dl vody, dobře rozmíchejte a nechte půl hodiny provařit.

Bramborové noky uvařte dle návodu. Mrkev opečte na másle dokřupava, lehce osolte. Noky smíchejte s hráškem, osolte a opepřete. Maso vraťte k omáčce. Podávejte s noky a mrkví.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty