Dušená krkovička

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Klobása chorizo 100 g
- Vepřová krkovice 1,2 kg
- Olej slunečnicový
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Olivy zelené 100 g
- Paprika mletá pálivá 2 člž
- Rajčatová passata 90 g
- Balzamikový ocet 2 plž
- Cukr tmavý 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Oregano sušené 1 plž
- Vývar hovězí 250 ml
- Rajčata v plechovce 800 g
- Rajčata cherry na větvičce
- Petržel hladkolistá
- Sůl
- Pepř
- Klobása chorizo 100 g
- Vepřová krkovice 1,2 kg
- Olej slunečnicový
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Olivy zelené 100 g
- Paprika mletá pálivá 2 člž
- Rajčatová passata 90 g
- Balzamikový ocet 2 plž
- Cukr tmavý 1 plž
- Bobkový list 2 ks
- Oregano sušené 1 plž
- Vývar hovězí 250 ml
- Rajčata v plechovce 800 g
- Rajčata cherry na větvičce
Příprava
- 1Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
- 2Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.
- 1Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
- 2Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











