Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDušená krkovička
Albert logoAlbert logo
  • Dušená krkovička
Dušená krkovička

Dušená krkovička

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Klobása chorizo 100 g
  • Vepřová krkovice 1,2 kg
  • Olej slunečnicový
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olivy zelené 100 g
  • Paprika mletá pálivá 2 člž
  • Rajčatová passata 90 g
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Bobkový list 2 ks
  • Oregano sušené 1 plž
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Rajčata cherry na větvičce
  • Petržel hladkolistá
  • Sůl
  • Pepř
  • Klobása chorizo 100 g
  • Vepřová krkovice 1,2 kg
  • Olej slunečnicový
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olivy zelené 100 g
  • Paprika mletá pálivá 2 člž
  • Rajčatová passata 90 g
  • Balzamikový ocet 2 plž
  • Cukr tmavý 1 plž
  • Bobkový list 2 ks
  • Oregano sušené 1 plž
  • Vývar hovězí 250 ml
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Rajčata cherry na větvičce

Příprava

1
Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
2
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.
1
Krkovičku vyndejte z lednice, omyjte, očistěte, osušte a nechte chvíli stát při po­kojové teplotě. Pak ji nakrájejte na velké kousky a v hlubokém hrnci je ze všech stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo. Kousky vyndejte z hrnce.
2
Naopak do něj dejte kolečka choriza a opečte do křupava. Vyndejte je z hrnce a na vypečeném tuku osmahněte cibuli. Po 5 minutách do hrnce vraťte chorizo, přidejte česnek, olivy, papriku, balzamikový ocet, passatu, cukr, bobkové listy a oregano a opékejte asi 2 minuty. Pak do hrnce vraťte i maso, přidejte rajčata z plechovky, vlijte vývar, vše osolte a opepřete a přiklopené pokličkou vařte na slabém plameni asi 1,5 hodiny. Odklopte a nechte probublávat dalších 30 minut. Podávejte s grilovanými rajčaty, posypané petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 14.02.2024 do 20.02.2024

Platný ještě 4 dny

Od 14.02.2024 do 20.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.