×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře na rajčatech

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kuře na rajčatech

Co budete potřebovat

1 francouzské sváteční kuře
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 malá cuketa
400 g oválných rajčat
150 ml suchého bílého vína
směs bylinek – tymián, rozmarýn, majoránka, šalvěj, petržel apod.
½ lžičky strouhané kůry z bio citronu

Jak na to?

Troubu dejte předehřát na 180 °C.
Nůžkami na maso rozdělte kuře na porce a osolte. V hrnci vhodném na pečení rozehřejte máslo s olejem a opečte kuřecí kousky ze všech stran.
Dejte stranou na talíř a v hrnci nechte zesklovatět nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte nakrájenou cuketu a rajčata a krátce opečte. Podlijte vínem, vraťte do hrnce kuře a posypte bylinkami a strouhanou citronovou kůrou.
Vložte do trouby a pečte asi 60 minut. Nejlepší je s čerstvým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na rajčatech

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bezlepkové Majoránka , Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 12/2018 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Voňavá kuřecí pečínka a spousta šťavnatých rajčat. Takový je recept, který si pan Karel Š. z Benešova přivezl z dovolené a často se k němu vrací, když se celá rodina schází pohromadě. Třeba i na vánoční svátky. Dobré suroviny nepotřebují žádné velké dochucování. Stačí dopřát jim šetrné zpracování, aby se jejich přirozená chuť mohla rozvinout. U kuřecího masa z volného chovu to platí dvojnásob.

Co budete potřebovat

1 francouzské sváteční kuře
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 malá cuketa
400 g oválných rajčat
150 ml suchého bílého vína
směs bylinek – tymián, rozmarýn, majoránka, šalvěj, petržel apod.
½ lžičky strouhané kůry z bio citronu

Jak na to?

Troubu dejte předehřát na 180 °C.
Nůžkami na maso rozdělte kuře na porce a osolte. V hrnci vhodném na pečení rozehřejte máslo s olejem a opečte kuřecí kousky ze všech stran.
Dejte stranou na talíř a v hrnci nechte zesklovatět nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte nakrájenou cuketu a rajčata a krátce opečte. Podlijte vínem, vraťte do hrnce kuře a posypte bylinkami a strouhanou citronovou kůrou.
Vložte do trouby a pečte asi 60 minut. Nejlepší je s čerstvým bílým pečivem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019