Smetanově jemné kuře na paprice

Kuřátko na paprice je delikatesa české kuchyně. Rozplývá se na jazyku a potěší celou rodinu.
Velmi snadné Hlavní chod Magazín 7/2011
Velmi snadné Hlavní chod Magazín 7/2011

Co budete potřebovat na smetanově jemné kuře na paprice

1 cibule
2 lžíce másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu
1 kuře, naporcované
sůl, pepř
sladká paprika na kuře
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
600 g vařené rýže

Jak udělat sametově jemné kuře na paprice zdravější

Recept jak na smetanově jemné kuře na paprice

  1. Do hrnce dejte rozehřát 2 lžíce másla spolu s 1 nadrobno nakrájenou cibulí, 3 kuličkami nového koření, 1 bobkovým listem a špetkou tymiánu. Nechte opékat na mírném plameni a mezitím si připravte kuře.
  2. Kuře omyjte, osušte a naporcujte na čtvrtky. Všechny části důkladně ze všech stran osolte, opepřete a posypte sladkou paprikou. Vložte maso do cibulového základu v hrnci, lehce podlijte přibližně 100 ml kuřecího vývaru. Dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 60–90 minut. V průběhu pečení můžete podlít ještě vývarem, maso polévejte výpekem.
  3. Pekáč vytáhněte z trouby a maso dejte stranou. V misce rozmíchejte metličkou 2 lžíce hladké mouky v 200 ml smetany a vlijte do pekáčku. Zahřívejte na mírném plameni a přilévejte vývar, dokud nevznikne žádoucí konzistence omáčky. Přibližně po 15 minutách vložte do pekáče zpět maso a prohřejte v omáčce.
  4. Kuře na paprice servírujte nejlépe s rýží. Dejte na talíř kopeček rýže, vedle položte krásný kousek kuřete a přelijte voňavou omáčkou. Přejeme dobrou chuť.
Pomohl vám recept?
245hodnocení

Co byste o kuřeti na paprice měli vědět

Rýže patří mezi dobře stravitelné potraviny. Při výběru bychom se měli zaměřit na hnědou rýži, která má na rozdíl od bílé rýže zachovaný nejvyšší obsah vitaminů, minerálů a stopových prvků. Je přirozeně bezlepková, proto je vhodná i pro celiaky.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky