×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuře na paprice

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová...
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Kuře na paprice

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu
1 kuře, naporcované
sůl, pepř
sladká paprika na kuře
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
600 g vařené rýže

Jak na to?

1. Cibuli pokrájejte najemno a pak ji tři až pět minut smažte na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa obalte v základu v hrnci, lehce podlijte – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlévejte vývarem, jinak maso polévejte výpekem.
2. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyjměte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky. Patnáct minut prohřejte. Maso podávejte s rýží, přelité omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice

Hlavní chod Velmi snadné Česká Jak na vývary Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (107)
Oblíbený recept na přípravu kuřecího masa na paprice v troubě s tradiční paprikovo-smetanovou omáčkou.

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu
1 kuře, naporcované
sůl, pepř
sladká paprika na kuře
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
600 g vařené rýže

Jak na to?

1. Cibuli pokrájejte najemno a pak ji tři až pět minut smažte na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa obalte v základu v hrnci, lehce podlijte – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlévejte vývarem, jinak maso polévejte výpekem.
2. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyjměte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky. Patnáct minut prohřejte. Maso podávejte s rýží, přelité omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Inspirujte se podobnými recepty