×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kuře na paprice

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kuře na paprice

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu
1 kuře, naporcované
sůl, pepř
sladká paprika na kuře
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
600 g vařené rýže

Jak na to?

1. Cibuli pokrájejte najemno a pak ji tři až pět minut smažte na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa obalte v základu v hrnci, lehce podlijte – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlévejte vývarem, jinak maso polévejte výpekem.
2. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyjměte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky. Patnáct minut prohřejte. Maso podávejte s rýží, přelité omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuře na paprice

Hlavní chod Velmi snadné Česká Jak na vývary , Tymián Magazín 7/2011
Průměrné hodnocení 4 (142)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Oblíbený recept na přípravu kuřecího masa na paprice v troubě s tradiční paprikovo-smetanovou omáčkou.

Co budete potřebovat

1 cibule
2 lžíce másla
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu
1 kuře, naporcované
sůl, pepř
sladká paprika na kuře
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce hladké mouky
1 kelímek smetany ke šlehání
600 g vařené rýže

Jak na to?

1. Cibuli pokrájejte najemno a pak ji tři až pět minut smažte na másle spolu s novým kořením, bobkovým listem a tymiánem. Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa obalte v základu v hrnci, lehce podlijte – cca 100 ml kuřecího vývaru – a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte. V průběhu pečení případně ještě mírně podlévejte vývarem, jinak maso polévejte výpekem.
2. Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyjměte. Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, aby vznikl dostatek hustší omáčky. Patnáct minut prohřejte. Maso podávejte s rýží, přelité omáčkou.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.