×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuře na kmínu
nad 60 minut , Hlavní chod , Náročné ,

Kuře na kmínu

Co budu potřebovat

1 lžíce vepřového sádla
150 g anglické slaniny, nakrájené na plátky
1 celé kuře o váze 1,4–2 kg
sůl
1 lžička kmínu
1 cibule, nakrájená na kostky
1 palice česneku
100 ml vody

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Sádlem vymažte dno pekáče a na něj vyskládejte slaninu. Vnitřek kuřete posolte, nohy svažte potravinářským provázkem, pokmínujte a naplňte cibulí a půlkou palice česneku, podlijte vodou. Druhou půlku palice položte vedle kuřete do pekáče. Pečte asi 45–50 minut zakryté. Poté odkryjte a pečte dalších 15 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut