Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

zhruba centimetrový kousek zázvoru, oloupaný, nakrájený na plátky
4–5 stroužků česneku, na plátky
1 lžičky skořice
1 lžičky pepře
3 kousky badyánu
1 lžíce tmavého cukru
125 ml sójové omáčky
250 ml kuřecího vývaru
60 ml rybí omáčky
1 kuře, naporcované

Postup přípravy

Pokud máte rádi čínskou kuchyni, připravte si doma čínské kuře s česnekem, badyánem a sojovou omáčkou. Určitě si na tomto lahodném receptu pochutnáte.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Do mísy dejte plátky zázvoru, česnek, skořici, pepř, badyán, cukr, sójovou omáčku, kuřecí vývar a rybí omáčku a vše dobře promíchejte.

3) Porce kuřete omyjte, osušte a dejte do pekáčku s víkem, přelijte marinádou, těsně přiklopte a dejte na hodinu péct.

Případně pečte tak dlouho, aby kuře změklo.

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Další videorecepty