×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kuřátka se špenátovou nádivkou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Kuřátka se špenátovou nádivkou

Co budete potřebovat

NA NÁDIVKU
1 kg špenátových listů, opraných
50 g parmazánu, nastrouhaného
100 g strouhanky
1 bílek
máslo na vytření alobalu
NA KUŘÁTKA
4 baby kuřátka
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 svazek petrželky, nasekané
1 svazek tymiánu
1 svazek šalvěje
1 citron, nakrájený na kolečka
3 lžíce olivového oleje
200 g másla, pokojové teploty

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 ºC. Špenát vhoďte na 1 minutu do vařící vody, pak ho sceďte a vymačkejte z něj co nejvíce vody. Nasekejte ho najemno. V míse smíchejte špenát, parmazán, strouhanku a spojte bílkem, osolte a opepřete. Udělejte 2 válečky, zabalte je do alobalu vytřeného máslem a nechte odpočívat.
Kuřátka důkladně osolte a opepřete a „vmasírujte“ rozdrcený česnek. Do břišní dutiny rozdělte bylinky a citron. Přendejte do velkého pekáče nebo hlubokého plechu, pokud vám zbyly nějaké bylinky, klidně je přidejte. Kuřátka zakápněte olivovým olejem a rozdělte na ně nakrájené máslo. Přikryjte alobalem, nepatrně otevřeným, aby dovnitř mohl vzduch, a dejte do trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 ºC a pečte dalších 30 minut. Sundejte fólii a pečte ještě 15 minut dozlatova. Mezitím přendejte připravenou nádivku do zvláštního pekáčku a přidejte ji na posledních 30 minut pečení do trouby ke kuřeti. K pečenému kuřátku se nejlépe hodí vařené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kuřátka se špenátovou nádivkou

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

NA NÁDIVKU
1 kg špenátových listů, opraných
50 g parmazánu, nastrouhaného
100 g strouhanky
1 bílek
máslo na vytření alobalu
NA KUŘÁTKA
4 baby kuřátka
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 svazek petrželky, nasekané
1 svazek tymiánu
1 svazek šalvěje
1 citron, nakrájený na kolečka
3 lžíce olivového oleje
200 g másla, pokojové teploty

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 ºC. Špenát vhoďte na 1 minutu do vařící vody, pak ho sceďte a vymačkejte z něj co nejvíce vody. Nasekejte ho najemno. V míse smíchejte špenát, parmazán, strouhanku a spojte bílkem, osolte a opepřete. Udělejte 2 válečky, zabalte je do alobalu vytřeného máslem a nechte odpočívat.
Kuřátka důkladně osolte a opepřete a „vmasírujte“ rozdrcený česnek. Do břišní dutiny rozdělte bylinky a citron. Přendejte do velkého pekáče nebo hlubokého plechu, pokud vám zbyly nějaké bylinky, klidně je přidejte. Kuřátka zakápněte olivovým olejem a rozdělte na ně nakrájené máslo. Přikryjte alobalem, nepatrně otevřeným, aby dovnitř mohl vzduch, a dejte do trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 ºC a pečte dalších 30 minut. Sundejte fólii a pečte ještě 15 minut dozlatova. Mezitím přendejte připravenou nádivku do zvláštního pekáčku a přidejte ji na posledních 30 minut pečení do trouby ke kuřeti. K pečenému kuřátku se nejlépe hodí vařené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty