×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřátka se špenátovou nádivkou
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné ,

Kuřátka se špenátovou nádivkou

Co budu potřebovat

NA NÁDIVKU
1 kg špenátových listů, opraných
50 g parmazánu, nastrouhaného
100 g strouhanky
1 bílek
máslo na vytření alobalu
NA KUŘÁTKA
4 baby kuřátka
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 svazek petrželky, nasekané
1 svazek tymiánu
1 svazek šalvěje
1 citron, nakrájený na kolečka
3 lžíce olivového oleje
200 g másla, pokojové teploty

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 ºC. Špenát vhoďte na 1 minutu do vařící vody, pak ho sceďte a vymačkejte z něj co nejvíce vody. Nasekejte ho najemno. V míse smíchejte špenát, parmazán, strouhanku a spojte bílkem, osolte a opepřete. Udělejte 2 válečky, zabalte je do alobalu vytřeného máslem a nechte odpočívat.
Kuřátka důkladně osolte a opepřete a „vmasírujte“ rozdrcený česnek. Do břišní dutiny rozdělte bylinky a citron. Přendejte do velkého pekáče nebo hlubokého plechu, pokud vám zbyly nějaké bylinky, klidně je přidejte. Kuřátka zakápněte olivovým olejem a rozdělte na ně nakrájené máslo. Přikryjte alobalem, nepatrně otevřeným, aby dovnitř mohl vzduch, a dejte do trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 ºC a pečte dalších 30 minut. Sundejte fólii a pečte ještě 15 minut dozlatova. Mezitím přendejte připravenou nádivku do zvláštního pekáčku a přidejte ji na posledních 30 minut pečení do trouby ke kuřeti. K pečenému kuřátku se nejlépe hodí vařené brambory.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut