
Kuřátka se špenátovou nádivkou
Ingredience
NA NÁDIVKU | |
1 kg | špenátových listů, opraných |
50 g | parmazánu, nastrouhaného |
100 g | strouhanky |
1 | bílek |
máslo na vytření alobalu | |
NA KUŘÁTKA | |
4 | baby kuřátka |
4 | stroužky česneku, rozdrcené |
1 | svazek petrželky, nasekané |
1 | svazek tymiánu |
1 | svazek šalvěje |
1 | citron, nakrájený na kolečka |
3 | lžíce olivového oleje |
200 g | másla, pokojové teploty |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 ºC. Špenát vhoďte na 1 minutu do vařící vody, pak ho sceďte a vymačkejte z něj co nejvíce vody. Nasekejte ho najemno. V míse smíchejte špenát, parmazán, strouhanku a spojte bílkem, osolte a opepřete. Udělejte 2 válečky, zabalte je do alobalu vytřeného máslem a nechte odpočívat.
Kuřátka důkladně osolte a opepřete a „vmasírujte“ rozdrcený česnek. Do břišní dutiny rozdělte bylinky a citron. Přendejte do velkého pekáče nebo hlubokého plechu, pokud vám zbyly nějaké bylinky, klidně je přidejte. Kuřátka zakápněte olivovým olejem a rozdělte na ně nakrájené máslo. Přikryjte alobalem, nepatrně otevřeným, aby dovnitř mohl vzduch, a dejte do trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 180 ºC a pečte dalších 30 minut. Sundejte fólii a pečte ještě 15 minut dozlatova. Mezitím přendejte připravenou nádivku do zvláštního pekáčku a přidejte ji na posledních 30 minut pečení do trouby ke kuřeti. K pečenému kuřátku se nejlépe hodí vařené brambory.