Kuličky z krůtího masa v tomatové omáčce
Ingredience
40 g | rýže |
sůl | |
50 g | brokolice |
50 g | mrkve |
50 g | květáku |
70 ml | řepkového oleje |
1 | stroužek česneku |
40 g | strouhaného sýra eidamového typu s nízkým obsahem soli |
200 g | krůtích prsních řízků |
1 | šalotka |
170 g | sterilované kukuřice |
1⁄2 | červené papriky |
1⁄2 | žluté papriky |
1⁄2 | cukety |
1 | lžička sušené bazalky |
400 g | krájených loupaných rajčat |
1 | hrst čerstvé petrželky |
Postup přípravy
1. Rýži uvařte dle návodu na obalu v jemně osolené vodě dle věku dítěte.
2. Na přípravu kuliček v kuchyňském robotu nebo nožem nasekejte na velmi jemné kousky omytou, očištěnou brokolici, mrkev a květák.
3. Na 30 ml rozehřátého oleje orestujte připravenou zeleninu s rozmělněným česnekem 5 minut. Vsypte do mísy s uvařenou rýží, sýrem a 10 ml oleje.
4. Maso namelte, přidejte ke směsi a vše jemně promíchejte. Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed pekáče s kuličkami vložte malou žáruvzdornou misku s trochou vody.
5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 minut. Po 10 minutách pečení kuličky otočte.
6. Mezitím na zbylém oleji v pánvi rozehřáté na střední stupeň zpěňte očištěnou, najemno nakrájenou šalotku. Spolu se scezenou kukuřicí vsypte omyté, na malé kostičky nakrájené papriky a cuketu. Zlehka osolte, vsypte bazalku a opékejte 5 minut.
7. Ponorným mixérem rozmixujte loupaná rajčata. Vlijte je k zelenině, promíchejte a duste 10 minut.
8. Upečené podávejte s tomatovou zeleninou, můžete posypat petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY