×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kulaté cukety plněné kuskusem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory

Kulaté cukety plněné kuskusem

Co budete potřebovat

3 kulaté cukety, očištěné
180 g kuskusu
zeleninový vývar
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na tenká půlkolečka
½ pórku, nakrájeného na plátky
2 rajčata, nakrájená na malé kousky
čerstvá pažitka, nasekaná
čerstvý tymián, nasekaný
mleté chilli
sůl a pepř
pažitka a tymián na ozdobu

Jak na to?

Cukety vařte v páře 20 minut doměkka. Troubu předehřejte na 180 °C. Z trochu vychladlých cuket opatrně odkrojte „čepičky“ a lžičkou vydlabejte, dužinu nakrájejte na kostičky. Vydlabané cukety zevnitř osolte a opepřete a pečte je 15–20 minut v troubě.
Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte ho nasáknout tekutinu, trvá to asi 5 minut. V pánvi rozpalte olej, vhoďte cibuli, chvilku opékejte, pak přidejte pórek, cukety a rajčata. Nakonec přidejte pažitku a tymián a pečte zeleninu doměkka. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Do zeleniny opatrně vmíchejte kuskus a směsí naplňte cuketové „skořápky“. Ozdobte pažitkou a tymiánem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kulaté cukety plněné kuskusem

Snadné Tymián , Pažitka , Rajče , Chilli paprička Magazín 6/2016 Počet porcí: 3
(0)

Co budete potřebovat

3 kulaté cukety, očištěné
180 g kuskusu
zeleninový vývar
2 lžíce olivového oleje
2 cibule, nakrájené na tenká půlkolečka
½ pórku, nakrájeného na plátky
2 rajčata, nakrájená na malé kousky
čerstvá pažitka, nasekaná
čerstvý tymián, nasekaný
mleté chilli
sůl a pepř
pažitka a tymián na ozdobu

Jak na to?

Cukety vařte v páře 20 minut doměkka. Troubu předehřejte na 180 °C. Z trochu vychladlých cuket opatrně odkrojte „čepičky“ a lžičkou vydlabejte, dužinu nakrájejte na kostičky. Vydlabané cukety zevnitř osolte a opepřete a pečte je 15–20 minut v troubě.
Kuskus zalijte horkým zeleninovým vývarem a nechte ho nasáknout tekutinu, trvá to asi 5 minut. V pánvi rozpalte olej, vhoďte cibuli, chvilku opékejte, pak přidejte pórek, cukety a rajčata. Nakonec přidejte pažitku a tymián a pečte zeleninu doměkka. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Do zeleniny opatrně vmíchejte kuskus a směsí naplňte cuketové „skořápky“. Ozdobte pažitkou a tymiánem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory

Inspirujte se podobnými recepty