
Pečená dýně s rajčatovou omáčkou a rozinkovým kuskusem

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Orientální
Veganské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- Celer 1 ks
- Olej olivový 2 plž
- Vinný červený ocet 1 člž
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Cibule červená 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Mouka hladká 1 plž
- Vývar zeleninový 600 ml
- Rozinky 4 plž
- Rajský protlak 140 g
- Kuskus 150 g
- Petrželka čerstvá 2 snít.
- Citron 1/2 ks
- Pepř
- Sůl
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- Celer 1 ks
- Olej olivový 2 plž
- Vinný červený ocet 1 člž
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Cibule červená 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Mouka hladká 1 plž
- Vývar zeleninový 600 ml
- Rozinky 4 plž
- Rajský protlak 140 g
- Kuskus 150 g
- Petrželka čerstvá 2 snít.
- Citron 1/2 ks
- Pepř
Příprava
- 1Troubu předehřejte na teplotu 200°C. Dýni rozpulte, lžící zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky. Celer oloupejte a pokrájejte na kusy velké asi 3×3 centimetry. Obojí nasypte do pekáče, zakapejte 2 lžícemi oleje, octem, přidejte pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
- 2Na omáčku rozehřejte v kastrole 2 lžíce oleje. Přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a bobkový list. Poprašte moukou a restujte asi 5 minut. Poté do kastrolu přidejte protlak a ještě 2 minuty opékejte. Vše zalijte 400 ml vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.
- 3Do misky nasypte kuskus s rozinkami, osolte a opepřete. Zalijte zbylými 200 ml horkého vývaru a nechte 5 minut pod utěrkou nabobtnat. Kuskus nakypřete vidličkou, přimíchejte nasekanou petrželku a ochuťte citronem.
- 4Na talíře rozdělte kuskus, pečenou zeleninu a zalijte omáčkou.
- 1Troubu předehřejte na teplotu 200°C. Dýni rozpulte, lžící zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky. Celer oloupejte a pokrájejte na kusy velké asi 3×3 centimetry. Obojí nasypte do pekáče, zakapejte 2 lžícemi oleje, octem, přidejte pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
- 2Na omáčku rozehřejte v kastrole 2 lžíce oleje. Přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a bobkový list. Poprašte moukou a restujte asi 5 minut. Poté do kastrolu přidejte protlak a ještě 2 minuty opékejte. Vše zalijte 400 ml vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.
- 3Do misky nasypte kuskus s rozinkami, osolte a opepřete. Zalijte zbylými 200 ml horkého vývaru a nechte 5 minut pod utěrkou nabobtnat. Kuskus nakypřete vidličkou, přimíchejte nasekanou petrželku a ochuťte citronem.
- 4Na talíře rozdělte kuskus, pečenou zeleninu a zalijte omáčkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.