Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Krůtí vývar se zeleninou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Krůtí vývar se zeleninou

Co budete potřebovat

SUROVINY NA VÝVAR:
1,5 l vody
krůtí prsa, křídla
2 mrkve
1⁄2 celeru
1 kořenová petržel
1 cibule
1 petrželová nať
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
1 snítka tymiánu
DO POLÉVKY:
2 mrkve
300 g růžičkové kapusty
300 g nudlí
krůtí maso z vývaru
petrželka
sůl, pepř

Jak na to?

1. Části krůty, mrkev, celer, petržel a cibuli dejte na plech a pečte 30 minut na 180 °C.
2. Upečené maso a zeleninu dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte ostatní ingredience na vývar a přiveďte k mírnému varu. Postupně sbírejte pěnu, která se vytvoří, aby se vývar nezakalil. Nepřiklopené vařte 5 hodin. Poté sceďte.
3. Maso nechte vychladnout a očistěte. Nakrájejte na nudličky.
4. Růžičkovou kapustu pokrájejte na půlky, mrkev na proužky. Zeleninu vložte do vývaru, přidejte nudle a krůtí maso. Krátce povařte, aby zelenina a nudle změkly. Na závěr osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí vývar se zeleninou

Hlavní chod Snadné Česká Polévky Bezlepkové Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 1/2019 Počet porcí: 1 a 1/2 litrů
Průměrné hodnocení 5 (2)
Krůta je jedním z největších druhů drůbeže a její maso jde připravovat na mnoho způsobů. Možná právě proto je v řadě zemí slavnostním rodinným jídlem při zvláštních příležitostech. Zkuste začít v tomto roce zdravěji a krůtu zařadit do běžného jídelníčku vaší rodiny.

Co budete potřebovat

SUROVINY NA VÝVAR:
1,5 l vody
krůtí prsa, křídla
2 mrkve
1⁄2 celeru
1 kořenová petržel
1 cibule
1 petrželová nať
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
1 snítka tymiánu
DO POLÉVKY:
2 mrkve
300 g růžičkové kapusty
300 g nudlí
krůtí maso z vývaru
petrželka
sůl, pepř

Jak na to?

1. Části krůty, mrkev, celer, petržel a cibuli dejte na plech a pečte 30 minut na 180 °C.
2. Upečené maso a zeleninu dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte ostatní ingredience na vývar a přiveďte k mírnému varu. Postupně sbírejte pěnu, která se vytvoří, aby se vývar nezakalil. Nepřiklopené vařte 5 hodin. Poté sceďte.
3. Maso nechte vychladnout a očistěte. Nakrájejte na nudličky.
4. Růžičkovou kapustu pokrájejte na půlky, mrkev na proužky. Zeleninu vložte do vývaru, přidejte nudle a krůtí maso. Krátce povařte, aby zelenina a nudle změkly. Na závěr osolte a opepřete.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty