×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí vývar se zeleninou

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...

Krůtí vývar se zeleninou

Co budete potřebovat

SUROVINY NA VÝVAR:
1,5 l vody
krůtí prsa, křídla
2 mrkve
1⁄2 celeru
1 kořenová petržel
1 cibule
1 petrželová nať
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
1 snítka tymiánu
DO POLÉVKY:
2 mrkve
300 g růžičkové kapusty
300 g nudlí
krůtí maso z vývaru
petrželka
sůl, pepř

Jak na to?

1. Části krůty, mrkev, celer, petržel a cibuli dejte na plech a pečte 30 minut na 180 °C.
2. Upečené maso a zeleninu dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte ostatní ingredience na vývar a přiveďte k mírnému varu. Postupně sbírejte pěnu, která se vytvoří, aby se vývar nezakalil. Nepřiklopené vařte 5 hodin. Poté sceďte.
3. Maso nechte vychladnout a očistěte. Nakrájejte na nudličky.
4. Růžičkovou kapustu pokrájejte na půlky, mrkev na proužky. Zeleninu vložte do vývaru, přidejte nudle a krůtí maso. Krátce povařte, aby zelenina a nudle změkly. Na závěr osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí vývar se zeleninou

Hlavní chod Snadné Česká Polévky Bezlepkové Magazín 1/2019
(0)
Krůta je jedním z největších druhů drůbeže a její maso jde připravovat na mnoho způsobů. Možná právě proto je v řadě zemí slavnostním rodinným jídlem při zvláštních příležitostech. Zkuste začít v tomto roce zdravěji a krůtu zařadit do běžného jídelníčku vaší rodiny.

Co budete potřebovat

SUROVINY NA VÝVAR:
1,5 l vody
krůtí prsa, křídla
2 mrkve
1⁄2 celeru
1 kořenová petržel
1 cibule
1 petrželová nať
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
3 kuličky nového koření
1 stroužek česneku
1 snítka tymiánu
DO POLÉVKY:
2 mrkve
300 g růžičkové kapusty
300 g nudlí
krůtí maso z vývaru
petrželka
sůl, pepř

Jak na to?

1. Části krůty, mrkev, celer, petržel a cibuli dejte na plech a pečte 30 minut na 180 °C.
2. Upečené maso a zeleninu dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte ostatní ingredience na vývar a přiveďte k mírnému varu. Postupně sbírejte pěnu, která se vytvoří, aby se vývar nezakalil. Nepřiklopené vařte 5 hodin. Poté sceďte.
3. Maso nechte vychladnout a očistěte. Nakrájejte na nudličky.
4. Růžičkovou kapustu pokrájejte na půlky, mrkev na proužky. Zeleninu vložte do vývaru, přidejte nudle a krůtí maso. Krátce povařte, aby zelenina a nudle změkly. Na závěr osolte a opepřete.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...
Mrkvová polévka s červenou...

Inspirujte se podobnými recepty