×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí stehna s medem a česnekem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Krůtí stehna s medem a česnekem

Co budete potřebovat

900 g krůtích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce sušeného tymiánu
2–3 bobkové listy
1 lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře
8–10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na klínky
2 lžíce medu
150 ml kuřecího vývaru
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí stehna s medem a česnekem

Hlavní chod Velmi snadné Krůtí maso z magazínu 10/2016 , Tymián Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (16)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

900 g krůtích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce sušeného tymiánu
2–3 bobkové listy
1 lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře
8–10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na klínky
2 lžíce medu
150 ml kuřecího vývaru
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019