×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí stehna s medem a česnekem

Další recepty a články

Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...

Krůtí stehna s medem a česnekem

Co budete potřebovat

900 g krůtích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce sušeného tymiánu
2–3 bobkové listy
1 lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře
8–10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na klínky
2 lžíce medu
150 ml kuřecího vývaru
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí stehna s medem a česnekem

Hlavní chod Velmi snadné Krůtí maso z magazínu 10/2016 Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

900 g krůtích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce sušeného tymiánu
2–3 bobkové listy
1 lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře
8–10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na klínky
2 lžíce medu
150 ml kuřecího vývaru
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...

Inspirujte se podobnými recepty