
Krůtí stehna s medem a česnekem
Ingredience
900 g | krůtích stehen |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
1 | lžíce sušeného tymiánu |
2–3 | bobkové listy |
1 | lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře |
8–10 | stroužků česneku |
2 | lžíce olivového oleje |
3 | cibule, nakrájené na klínky |
2 | lžíce medu |
150 ml | kuřecího vývaru |
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.
Pomohl vám recept?
25hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod