Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

900 g krůtích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce sušeného tymiánu
2–3 bobkové listy
1 lžíce omáčky Sriracha nebo 1 lžička kajenského pepře
8–10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na klínky
2 lžíce medu
150 ml kuřecího vývaru
k podávání pečivo, pečené brambory nebo rýže

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 190 °C. Osolte a opepřete krůtu. V silnostěnném velkém kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a opečte na něm ze všech stran stehna. Přidejte cibuli, česnek, Srirachu, med a tymián a míchejte asi 2 minuty. Pak zalijte vývarem a vhoďte bobkové listy.
Přikryjte poklicí, vložte do trouby a pečte 4–5 hodin při 190 °C. Můžete snížit teplotu na 150 °C a potom bude krůta potřebovat 6–8 hodin. Občas přelévejte výpekem. Ke konci pečení ochutnejte, zda šťáva nepotřebuje přisolit.
Když se maso začne rozpadat, vyjměte stehna a pomocí dvou vidliček krůtu natrhejte na vlákna. Skvělé v sendvičích, s pečenými bramborami, bílou rýží nebo jakkoli jinak.

Pomohl vám recept?
25hodnocení3

Další videorecepty