×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí stehna dušená v červeném víně

Další recepty a články

Pikantní krůtí steaky...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky...
Pikantní krůtí steaky...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...

Krůtí stehna dušená v červeném víně

Co budete potřebovat

2 spodní krůtí stehna
sůl a pepř
olivový olej
2 větší cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
4 snítky rozmarýnu
1 konzerva rajčat
0,5 l červeného vína (Cabernet Sauvignon)

Jak na to?

Krůtí stehna osolte, opepřete a  zprudka opečte na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté je vyjměte z hrnce.
Cibuli pokrájejte na klínky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky. Ve výpeku krátce orestujte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a  nasekaný česnek. Stehna vraťte do hrnce, přidejte větvičky rozmarýnu, konzervu rajčat a  zalijte vínem. Přiklopte a  duste, dokud maso nezměkne a  nebude mít tendenci odpadávat od kosti. Čas závisí na velikosti stehen.
Pokud je omáčka řidší, vyjměte maso a  omáčku ještě chvíli redukujte bez poklice.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí stehna dušená v červeném víně

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Krůtí maso podle Zdeňka Pohlreicha Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

2 spodní krůtí stehna
sůl a pepř
olivový olej
2 větší cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
4 snítky rozmarýnu
1 konzerva rajčat
0,5 l červeného vína (Cabernet Sauvignon)

Jak na to?

Krůtí stehna osolte, opepřete a  zprudka opečte na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté je vyjměte z hrnce.
Cibuli pokrájejte na klínky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky. Ve výpeku krátce orestujte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a  nasekaný česnek. Stehna vraťte do hrnce, přidejte větvičky rozmarýnu, konzervu rajčat a  zalijte vínem. Přiklopte a  duste, dokud maso nezměkne a  nebude mít tendenci odpadávat od kosti. Čas závisí na velikosti stehen.
Pokud je omáčka řidší, vyjměte maso a  omáčku ještě chvíli redukujte bez poklice.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pikantní krůtí steaky...
Pikantní krůtí steaky...
Pikantní krůtí steaky...
Pikantní krůtí steaky...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...
Závitky z krůtího masa se...

Inspirujte se podobnými recepty