×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí stehna dušená v červeném víně
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Maso , Bezlepkové ,

Krůtí stehna dušená v červeném víně

Co budu potřebovat

2 spodní krůtí stehna
sůl a pepř
olivový olej
2 větší cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
4 snítky rozmarýnu
1 konzerva rajčat
0,5 l červeného vína (Cabernet Sauvignon)

Jak na to?

Krůtí stehna osolte, opepřete a  zprudka opečte na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté je vyjměte z hrnce.
Cibuli pokrájejte na klínky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky. Ve výpeku krátce orestujte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a  nasekaný česnek. Stehna vraťte do hrnce, přidejte větvičky rozmarýnu, konzervu rajčat a  zalijte vínem. Přiklopte a  duste, dokud maso nezměkne a  nebude mít tendenci odpadávat od kosti. Čas závisí na velikosti stehen.
Pokud je omáčka řidší, vyjměte maso a  omáčku ještě chvíli redukujte bez poklice.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pikantní krůtí steaky s ananasovou a  melounovou salsou

    Maso 30 minut
  • Závitky z krůtího masa se slaninou

    Maso 60 minut