Krůtí stehna dušená v červeném víně
Ingredience
2 | spodní krůtí stehna |
sůl a pepř | |
olivový olej | |
2 | větší cibule |
2 | mrkve |
2 | stonky řapíkatého celeru |
2 | stroužky česneku |
4 | snítky rozmarýnu |
1 | konzerva rajčat |
0,5 l | červeného vína (Cabernet Sauvignon) |
Postup přípravy
Krůtí stehna osolte, opepřete a zprudka opečte na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté je vyjměte z hrnce.
Cibuli pokrájejte na klínky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky. Ve výpeku krátce orestujte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nasekaný česnek. Stehna vraťte do hrnce, přidejte větvičky rozmarýnu, konzervu rajčat a zalijte vínem. Přiklopte a duste, dokud maso nezměkne a nebude mít tendenci odpadávat od kosti. Čas závisí na velikosti stehen.
Pokud je omáčka řidší, vyjměte maso a omáčku ještě chvíli redukujte bez poklice.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY