×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí stehna dušená v červeném víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Krůtí stehna dušená v červeném víně

Co budete potřebovat

2 spodní krůtí stehna
sůl a pepř
olivový olej
2 větší cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
4 snítky rozmarýnu
1 konzerva rajčat
0,5 l červeného vína (Cabernet Sauvignon)

Jak na to?

Krůtí stehna osolte, opepřete a  zprudka opečte na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté je vyjměte z hrnce.
Cibuli pokrájejte na klínky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky. Ve výpeku krátce orestujte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a  nasekaný česnek. Stehna vraťte do hrnce, přidejte větvičky rozmarýnu, konzervu rajčat a  zalijte vínem. Přiklopte a  duste, dokud maso nezměkne a  nebude mít tendenci odpadávat od kosti. Čas závisí na velikosti stehen.
Pokud je omáčka řidší, vyjměte maso a  omáčku ještě chvíli redukujte bez poklice.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí stehna dušená v červeném víně

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Krůtí maso podle Zdeňka Pohlreicha , Rozmarýn , Rajče Magazín 8/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (13)

Co budete potřebovat

2 spodní krůtí stehna
sůl a pepř
olivový olej
2 větší cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
4 snítky rozmarýnu
1 konzerva rajčat
0,5 l červeného vína (Cabernet Sauvignon)

Jak na to?

Krůtí stehna osolte, opepřete a  zprudka opečte na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo. Poté je vyjměte z hrnce.
Cibuli pokrájejte na klínky, mrkev na kolečka, řapíkatý celer na kousky. Ve výpeku krátce orestujte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a  nasekaný česnek. Stehna vraťte do hrnce, přidejte větvičky rozmarýnu, konzervu rajčat a  zalijte vínem. Přiklopte a  duste, dokud maso nezměkne a  nebude mít tendenci odpadávat od kosti. Čas závisí na velikosti stehen.
Pokud je omáčka řidší, vyjměte maso a  omáčku ještě chvíli redukujte bez poklice.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty