×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí semur

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Krůtí semur

Co budete potřebovat

600 g krůtích prsou
3 lžíce sladké sójové omáčky
2 stroužky česneku
½ muškátového oříšku
½ lžičky bílého pepře
sůl
olej
½ kg rajčat
1 lžička skořice
2 nadrcené hřebíčky
400 g jasmínové rýže AExc

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí semur

Hlavní chod Snadné Orientální Bez laktózy Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

600 g krůtích prsou
3 lžíce sladké sójové omáčky
2 stroužky česneku
½ muškátového oříšku
½ lžičky bílého pepře
sůl
olej
½ kg rajčat
1 lžička skořice
2 nadrcené hřebíčky
400 g jasmínové rýže AExc

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Kuře v pistáciové krustě se...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty