×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí semur
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Orientální , Bez laktózy ,

Krůtí semur

Co budu potřebovat

600 g krůtích prsou
3 lžíce sladké sójové omáčky
2 stroužky česneku
½ muškátového oříšku
½ lžičky bílého pepře
sůl
olej
½ kg rajčat
1 lžička skořice
2 nadrcené hřebíčky
400 g jasmínové rýže AExc

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kuřecí pilaf

    Hlavní chod 60 minut
  • Kuře v pistáciové krustě se špenátovým hummusem

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Bulgurový tabuleh s panenkou

    Hlavní chod 60 minut