Krůtí semur
Ingredience
600 g | krůtích prsou |
3 | lžíce sladké sójové omáčky |
2 | stroužky česneku |
½ | muškátového oříšku |
½ | lžičky bílého pepře |
sůl | |
olej | |
½ kg | rajčat |
1 | lžička skořice |
2 | nadrcené hřebíčky |
400 g | jasmínové rýže AExc |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY