×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí semur

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Krůtí semur

Co budete potřebovat

600 g krůtích prsou
3 lžíce sladké sójové omáčky
2 stroužky česneku
½ muškátového oříšku
½ lžičky bílého pepře
sůl
olej
½ kg rajčat
1 lžička skořice
2 nadrcené hřebíčky
400 g jasmínové rýže AExc

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí semur

Hlavní chod Snadné Orientální Bez laktózy Rajče Magazín 5/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

600 g krůtích prsou
3 lžíce sladké sójové omáčky
2 stroužky česneku
½ muškátového oříšku
½ lžičky bílého pepře
sůl
olej
½ kg rajčat
1 lžička skořice
2 nadrcené hřebíčky
400 g jasmínové rýže AExc

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky asi 3×3 cm, zalijte sójovou omáčkou, přidejte utřený česnek, nastrouhaný muškátový oříšek a bílý pepř. Osolte, promíchejte a nechte půl až dvě hodiny marinovat.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, zprudka osmažte marinované maso, počkejte, až se zatáhne, a dolijte zbytek marinády. Podlijte trochou horké vody a duste.
Rajčata nakrojte na spodní straně do kříže, zalijte vařící vodou, nechte pár minut spařit, poté vylovte, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Jakmile je maso skoro dovařené, přidejte rajčata, skořici a hřebíček a ještě chvíli duste, dokud se tekutina nezredukuje na hustou omáčku.
Podle potřeby dochuťte hotový pokrm sójovou omáčkou. Podávejte s jasmínovou rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty