×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí s lehkým rýžovým salátem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Krůtí s lehkým rýžovým salátem

Co budete potřebovat

Na grilované krůtí steaky:
Krůtí stehenní plátky
Sůl, pepř
Na marinádu:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
250 g majonézy
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého chilli koření
3 - 4 stroužky česneku
100 ml bílého jogurtu
1 větvička čerstvého rozmarýnu
podle chuti sůl, mletý černý pepř
Na rýžový salát:
250g jasmínové rýže
100g mladých hrachových lusků
100g černých oliv
Sůl

Jak na to?

Krůtí stehenní plátky očistěte, osolte a opepřete.
Připravte si marinádu. Majonézu promíchejte s jogurtem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolte a opepřete. Maso vložte do marinády, vše důkladně promíchejte a nechte asi 24 hodin odležet v chladu.
Marinované steaky zlehka osušte a na roztopeném grilu opečte z obou stran dorůžova.

Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Hrachové lusky očistěte od kuliček hrášku a připravte si jemné pásky. Olivy osušte a nakrájejte na kolečka. Studenou rýži dejte do mísy a přidejte pásky z hrachových lusků a nakrájené olivy. Vše promíchejte a dle chuti osolte.

Grilované krůtí steaky podávejte společně s lehkým rýžovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí s lehkým rýžovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Na grilované krůtí steaky:
Krůtí stehenní plátky
Sůl, pepř
Na marinádu:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
250 g majonézy
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého chilli koření
3 - 4 stroužky česneku
100 ml bílého jogurtu
1 větvička čerstvého rozmarýnu
podle chuti sůl, mletý černý pepř
Na rýžový salát:
250g jasmínové rýže
100g mladých hrachových lusků
100g černých oliv
Sůl

Jak na to?

Krůtí stehenní plátky očistěte, osolte a opepřete.
Připravte si marinádu. Majonézu promíchejte s jogurtem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolte a opepřete. Maso vložte do marinády, vše důkladně promíchejte a nechte asi 24 hodin odležet v chladu.
Marinované steaky zlehka osušte a na roztopeném grilu opečte z obou stran dorůžova.

Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Hrachové lusky očistěte od kuliček hrášku a připravte si jemné pásky. Olivy osušte a nakrájejte na kolečka. Studenou rýži dejte do mísy a přidejte pásky z hrachových lusků a nakrájené olivy. Vše promíchejte a dle chuti osolte.

Grilované krůtí steaky podávejte společně s lehkým rýžovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty