×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí s lehkým rýžovým salátem

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Krůtí s lehkým rýžovým salátem

Co budete potřebovat

Na grilované krůtí steaky:
Krůtí stehenní plátky
Sůl, pepř
Na marinádu:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
250 g majonézy
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého chilli koření
3 - 4 stroužky česneku
100 ml bílého jogurtu
1 větvička čerstvého rozmarýnu
podle chuti sůl, mletý černý pepř
Na rýžový salát:
250g jasmínové rýže
100g mladých hrachových lusků
100g černých oliv
Sůl

Jak na to?

Krůtí stehenní plátky očistěte, osolte a opepřete.
Připravte si marinádu. Majonézu promíchejte s jogurtem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolte a opepřete. Maso vložte do marinády, vše důkladně promíchejte a nechte asi 24 hodin odležet v chladu.
Marinované steaky zlehka osušte a na roztopeném grilu opečte z obou stran dorůžova.

Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Hrachové lusky očistěte od kuliček hrášku a připravte si jemné pásky. Olivy osušte a nakrájejte na kolečka. Studenou rýži dejte do mísy a přidejte pásky z hrachových lusků a nakrájené olivy. Vše promíchejte a dle chuti osolte.

Grilované krůtí steaky podávejte společně s lehkým rýžovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí s lehkým rýžovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Na grilované krůtí steaky:
Krůtí stehenní plátky
Sůl, pepř
Na marinádu:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
250 g majonézy
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého chilli koření
3 - 4 stroužky česneku
100 ml bílého jogurtu
1 větvička čerstvého rozmarýnu
podle chuti sůl, mletý černý pepř
Na rýžový salát:
250g jasmínové rýže
100g mladých hrachových lusků
100g černých oliv
Sůl

Jak na to?

Krůtí stehenní plátky očistěte, osolte a opepřete.
Připravte si marinádu. Majonézu promíchejte s jogurtem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolte a opepřete. Maso vložte do marinády, vše důkladně promíchejte a nechte asi 24 hodin odležet v chladu.
Marinované steaky zlehka osušte a na roztopeném grilu opečte z obou stran dorůžova.

Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Hrachové lusky očistěte od kuliček hrášku a připravte si jemné pásky. Olivy osušte a nakrájejte na kolečka. Studenou rýži dejte do mísy a přidejte pásky z hrachových lusků a nakrájené olivy. Vše promíchejte a dle chuti osolte.

Grilované krůtí steaky podávejte společně s lehkým rýžovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty