Krůtí s lehkým rýžovým salátem
Ingredience
Na grilované krůtí steaky: | |
---|---|
Krůtí stehenní plátky | |
Sůl, pepř | |
Na marinádu: | |
1 | lžička dijonské hořčice |
1 | lžíce sójové omáčky |
250 g | majonézy |
1 | lžička mleté sladké papriky |
1 | lžička mletého chilli koření |
3 - 4 | stroužky česneku |
100 ml | bílého jogurtu |
1 | větvička čerstvého rozmarýnu |
podle chuti sůl, mletý černý pepř | |
Na rýžový salát: | |
250g | jasmínové rýže |
100g | mladých hrachových lusků |
100g | černých oliv |
Sůl |
Postup přípravy
Krůtí stehenní plátky očistěte, osolte a opepřete.
Připravte si marinádu. Majonézu promíchejte s jogurtem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, nasekanými lístečky rozmarýnu, oběma paprikami a hořčicí. Marinádu podle chutí osolte a opepřete. Maso vložte do marinády, vše důkladně promíchejte a nechte asi 24 hodin odležet v chladu.
Marinované steaky zlehka osušte a na roztopeném grilu opečte z obou stran dorůžova.
Rýži uvařte dle návodu na obale a dejte vychladnout. Hrachové lusky očistěte od kuliček hrášku a připravte si jemné pásky. Olivy osušte a nakrájejte na kolečka. Studenou rýži dejte do mísy a přidejte pásky z hrachových lusků a nakrájené olivy. Vše promíchejte a dle chuti osolte.
Grilované krůtí steaky podávejte společně s lehkým rýžovým salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY