Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g krůtích prsou
400 g hovězí kýty, mleté
50 g slaniny, nakrájené na malé kostičky
100 g krůtí šunky, v celku
6 větviček tymiánu
1 lžíce másla
100 g gorgonzoly
400 ml smetany na vaření (12%)
sůl a pepř
2 lžíce olivového oleje
8 cherry rajčátek
1 balení špaget

Postup přípravy

Krůtí prsa naklepejte na velký tenký plátek. Mleté maso smíchejte se slaninou a potřete jím krůtí plátek. Osolte a opepřete, přidejte tymián, krůtí šunku vcelku a zarolujte. Troubu předehřejte na 160 °C. Roládu zabalte do alobalu a pečte 35 minut. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte gorgonzolu a metličkou rozmíchejte v krém, který zalijte smetanou. Dochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a nechte provařit na mírném ohni 5 minut.
Špagety uvařte podle návodu, sceďte je a vsypte do gorgonzolové omáčky. V další pánvi opečte na oleji rajčátka spolu s upečenou roládou. Roládu podávejte nakrájenou na plátky s těstovinami a rajčátky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty