×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí roláda a batátové pyré

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Krůtí roláda a batátové pyré

Co budete potřebovat

6 porcí
90 minut přípravy
velmi snadné
1 kg krůtího prsního řízku vcelku
3 lžíce dijonské hořčice
6 vajec
sůl
3 jarní cibulky
50 g másla
2 hrsti špenátu
100 g anglické slaniny
3 větší batáty
120 ml mléka

Jak na to?

Krůtí maso nařízněte tak, aby vznikl jeden velký plát vcelku. Vložte mezi dva kusy igelitové fólie na potraviny a naklepejte paličkou na maso. Vnitřní stranu posolte a potřete hořčicí.
Vajíčka rozklepněte do misky, osolte a pořádně prošlehejte. Jarní cibulku nakrájejte a opečte na trošce másla. Do pánvičky vlijte vejce a umíchejte do řidší smaženice. Opečená vajíčka rozprostřete na plát krůtího masa, poklaďte listy špenátu a zarolujte.
Roládu zvenku zabalte do plátků anglické slaniny a pečlivě omotejte provázkem. Vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Rozmačkejte nebo tyčovým mixérem rozmixujte. Vmíchejte mléko, máslo a nakonec osolte.
Upečenou roládu zbavte provázku, nakrájejte na plátky a podávejte s batátovým pyré.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí roláda a batátové pyré

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Bezlepkové Magazín 2/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (1)
Batátové pyré je úplně stejně jednoduché jako bramborová kaše. Podobně jako brambory ho bez obav můžete dochutit třeba parmazánem nebo pečeným česnekem.

Co budete potřebovat

6 porcí
90 minut přípravy
velmi snadné
1 kg krůtího prsního řízku vcelku
3 lžíce dijonské hořčice
6 vajec
sůl
3 jarní cibulky
50 g másla
2 hrsti špenátu
100 g anglické slaniny
3 větší batáty
120 ml mléka

Jak na to?

Krůtí maso nařízněte tak, aby vznikl jeden velký plát vcelku. Vložte mezi dva kusy igelitové fólie na potraviny a naklepejte paličkou na maso. Vnitřní stranu posolte a potřete hořčicí.
Vajíčka rozklepněte do misky, osolte a pořádně prošlehejte. Jarní cibulku nakrájejte a opečte na trošce másla. Do pánvičky vlijte vejce a umíchejte do řidší smaženice. Opečená vajíčka rozprostřete na plát krůtího masa, poklaďte listy špenátu a zarolujte.
Roládu zvenku zabalte do plátků anglické slaniny a pečlivě omotejte provázkem. Vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Rozmačkejte nebo tyčovým mixérem rozmixujte. Vmíchejte mléko, máslo a nakonec osolte.
Upečenou roládu zbavte provázku, nakrájejte na plátky a podávejte s batátovým pyré.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví
Kuřecí prsa s pečenou mrkví

Inspirujte se podobnými recepty