Krůtí roláda a batátové pyré
Ingredience
6 | porcí |
90 | minut přípravy |
velmi snadné | |
1 kg | krůtího prsního řízku vcelku |
3 | lžíce dijonské hořčice |
6 | vajec |
sůl | |
3 | jarní cibulky |
50 g | másla |
2 | hrsti špenátu |
100 g | anglické slaniny |
3 | větší batáty |
120 ml | mléka |
Postup přípravy
Krůtí maso nařízněte tak, aby vznikl jeden velký plát vcelku. Vložte mezi dva kusy igelitové fólie na potraviny a naklepejte paličkou na maso. Vnitřní stranu posolte a potřete hořčicí.
Vajíčka rozklepněte do misky, osolte a pořádně prošlehejte. Jarní cibulku nakrájejte a opečte na trošce másla. Do pánvičky vlijte vejce a umíchejte do řidší smaženice. Opečená vajíčka rozprostřete na plát krůtího masa, poklaďte listy špenátu a zarolujte.
Roládu zvenku zabalte do plátků anglické slaniny a pečlivě omotejte provázkem. Vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Rozmačkejte nebo tyčovým mixérem rozmixujte. Vmíchejte mléko, máslo a nakonec osolte.
Upečenou roládu zbavte provázku, nakrájejte na plátky a podávejte s batátovým pyré.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY