×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Krůtí prsty s avokádovým dipem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Krůtí prsty s avokádovým dipem

Co budete potřebovat

80 g kukuřičných lupínků
15 g parmazánu, nastrouhaného
najemno
½ lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky sušeného oregana
1 lžička mleté sladké papriky
(nejlépe uzené)
1 lžička mletého koriandru
sůl
450 g krůtích prsou, nakrájených
na proužky
2 velká vejce, prošlehaná
Na avokádový dip
200 g máslových fazolí z konzervy,
slitých
1 malé avokádo, zbavené semena,
oloupané
4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
kůra a šťáva z 1 limety
cherry rajčátka, semena
z granátového jablka a salátové
lístky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C. Kukuřičné lupínky nasypte do misky a rozdrťte je. Přimíchejte parmazán, bylinky, koření a zlehka osolte. Maso osušte, namočte do vajec a potom do ochucených kukuřičných lupínků. Obalené prsty pokládejte na plech potažený pečicím papírem a pečte 12 minut.
Mezitím dejte do misky fazole, avokádo, cibulky, nastrouhanou limetovou kůru a šťávu, osolte a ručním tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podávejte ke krůtím prstům ozdobeným cherry rajčátky, semeny z granátového jablka a zelenými salátovými lístky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí prsty s avokádovým dipem

Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

80 g kukuřičných lupínků
15 g parmazánu, nastrouhaného
najemno
½ lžičky sušeného tymiánu
½ lžičky sušeného oregana
1 lžička mleté sladké papriky
(nejlépe uzené)
1 lžička mletého koriandru
sůl
450 g krůtích prsou, nakrájených
na proužky
2 velká vejce, prošlehaná
Na avokádový dip
200 g máslových fazolí z konzervy,
slitých
1 malé avokádo, zbavené semena,
oloupané
4 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
kůra a šťáva z 1 limety
cherry rajčátka, semena
z granátového jablka a salátové
lístky k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C. Kukuřičné lupínky nasypte do misky a rozdrťte je. Přimíchejte parmazán, bylinky, koření a zlehka osolte. Maso osušte, namočte do vajec a potom do ochucených kukuřičných lupínků. Obalené prsty pokládejte na plech potažený pečicím papírem a pečte 12 minut.
Mezitím dejte do misky fazole, avokádo, cibulky, nastrouhanou limetovou kůru a šťávu, osolte a ručním tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Podávejte ke krůtím prstům ozdobeným cherry rajčátky, semeny z granátového jablka a zelenými salátovými lístky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty