Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Krůtí prsa s ledovým salátem a ořechy

Krůtí prsa s ledovým salátem a ořechy

Ingredience

250 ml olivového oleje
3 lžíce rajčatového protlaku
1 . lžičky sušeného koriandru list
1 lžička sušeného česneku
sůl
pepř
800 g krůtích prsou
2 šalotky
80 ml balsamikového octa
1 stroužek česneku
300 g ledového salátu
1 salátová okurka
500 g cherry rajčat
1 hrst čerstvého koriandru
50 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Na marinádu smíchejte v misce 80 ml olivového oleje s rajčatovým protlakem, lžičkou
sušeného koriandru, česnekem, soli a pepřem. Omyta a osušena krůtí prsa obalte marinádou a
nechte přikryta 10 minut marinovat.
2. Na dresink pokrájejte nadrobno očištěnou šalotku a smíchejte ji s balsamikovým octem,
prolisovaným stroužkem česneku, 150 ml olivového oleje a zbylým sušeným koriandrem a
dejte stranou.
3. Omyty a osušeny ledový salát pokrájejte na proužky. Omytou okurku pokrájejte na
půlkolečka, omyta rajčata rozpulte a koriandr posekejte nahrubo.
4. Zbyly olivový olej rozehřejte na pánvi a krůtí prsa opečte z obou stran přikryta dozlatova.
Dejte stranou a nechte stále přikryta 10 minut odpočinout.
5. Krůtí prsa pokrájejte a rozdělte do misek. Podávejte se zeleninou a čerstvým koriandrem.
Bohatě zakapejte dresinkem a ozdobte nasucho opraženými vlašskými ořechy.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty