
Krůtí prsa s ledovým salátem a ořechy
Ingredience
250 ml | olivového oleje |
3 | lžíce rajčatového protlaku |
1 . | lžičky sušeného koriandru list |
1 | lžička sušeného česneku |
sůl | |
pepř | |
800 g | krůtích prsou |
2 | šalotky |
80 ml | balsamikového octa |
1 | stroužek česneku |
300 g | ledového salátu |
1 | salátová okurka |
500 g | cherry rajčat |
1 | hrst čerstvého koriandru |
50 g | vlašských ořechů |
Postup přípravy
1. Na marinádu smíchejte v misce 80 ml olivového oleje s rajčatovým protlakem, lžičkou
sušeného koriandru, česnekem, soli a pepřem. Omyta a osušena krůtí prsa obalte marinádou a
nechte přikryta 10 minut marinovat.
2. Na dresink pokrájejte nadrobno očištěnou šalotku a smíchejte ji s balsamikovým octem,
prolisovaným stroužkem česneku, 150 ml olivového oleje a zbylým sušeným koriandrem a
dejte stranou.
3. Omyty a osušeny ledový salát pokrájejte na proužky. Omytou okurku pokrájejte na
půlkolečka, omyta rajčata rozpulte a koriandr posekejte nahrubo.
4. Zbyly olivový olej rozehřejte na pánvi a krůtí prsa opečte z obou stran přikryta dozlatova.
Dejte stranou a nechte stále přikryta 10 minut odpočinout.
5. Krůtí prsa pokrájejte a rozdělte do misek. Podávejte se zeleninou a čerstvým koriandrem.
Bohatě zakapejte dresinkem a ozdobte nasucho opraženými vlašskými ořechy.