Krůtí prsa s citronem a parmazánem
Ingredience
400 g | krůtích stehen, nakrájených na 4 řízky |
2 | lžíce hladké mouky |
2 | lžíce strouhaného parmazánu |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
NA OMÁČKU | |
---|---|
2 | lžíce olivového oleje |
2 | lžičky másla |
2–3 | stroužky česneku, drceného |
300 ml | kuřecího vývaru |
125 ml | plnotučného mléka nebo smetany na vaření |
4 | lžíce strouhaného parmazánu |
2 | lžíce kaparů + na ozdobu |
1 | lžička kukuřičného škrobu smíchaného s lžící vody |
2–3 | lžíce citronové šťávy |
2 | lžíce nasekané petrželky |
k podávání těstoviny a zelenina připravená na páře |
Postup přípravy
V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY