×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí prsa s citronem a parmazánem

Další recepty a články

Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...

Krůtí prsa s citronem a parmazánem

Co budete potřebovat

400 g krůtích stehen, nakrájených na 4 řízky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
NA OMÁČKU
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky másla
2–3 stroužky česneku, drceného
300 ml kuřecího vývaru
125 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
4 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce kaparů + na ozdobu
1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s lžící vody
2–3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky
k podávání těstoviny a zelenina připravená na páře

Jak na to?

V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí prsa s citronem a parmazánem

Hlavní chod Snadné Krůtí maso z magazínu 10/2016 Magazín 10/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 3 (30)

Co budete potřebovat

400 g krůtích stehen, nakrájených na 4 řízky
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
NA OMÁČKU
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky másla
2–3 stroužky česneku, drceného
300 ml kuřecího vývaru
125 ml plnotučného mléka nebo smetany na vaření
4 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžíce kaparů + na ozdobu
1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s lžící vody
2–3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce nasekané petrželky
k podávání těstoviny a zelenina připravená na páře

Jak na to?

V misce promíchejte mouku s parmazánem. Maso osolte a opepřete a obalte v moučné směsi, přebytky oklepněte.
Do pánve dejte olej a máslo a rozehřejte ji na středním ohni. Opečte maso dozlatova a propečena, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak ho dejte stranou na nahřátý talíř.
Do pánve dejte česnek (pokud je potřeba, přidejte trochu oleje) a minutu ho opékejte, ale dávejte pozor, aby se nespálil. Stáhněte oheň na minimum a vlijte mléko či smetanu. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, vmíchejte parmazán a kapary – asi 3 minuty povařte do zhoustnutí. Pokud je omáčka příliš řídká, přidejte do ní škrob promíchaný se lžící vody a chvilku za stálého míchání povařte.
Ochuťte omáčku citronovou šťávou a ještě minutu vařte, aby se spojila. Vložte maso i se šťávou, kterou pustilo, zpátky. Nechte ho prohřát a podávejte se zeleninou připravenou na páře nebo s těstovinami. Ozdobte kapary, plátky citronu a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...
Pečená krůtí prsa s bramborami...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat