Krůtí prsa na bylinkách s máslovými bramborami
Ingredience
170 g | másla |
4 | snítky čerstvého tymiánu |
4 | stroužky česneku |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
1 | bio citron |
sůl | |
pepř | |
1 | krůtí prso |
5 | lžic olivového oleje Ondoliva |
120 ml | kuřecího vývaru |
450 g | brambor typu C |
50 g | šalotky |
60 ml | suchého bílého vína |
170 ml | kuřecího vývaru |
1 | lžička hrubozrnné hořčice |
1 | lžička dijonské hořčice |
4 | ředkvičky |
Postup přípravy
1. V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
2. Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
3. Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
4. Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2
minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu.
Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
5. Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY