×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí plátky v parmské šunce

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami

Krůtí plátky v parmské šunce

Co budete potřebovat

4 krůtí stehenní plátky
čerstvě namletý černý pepř
šťáva z půlky citronu
1 lžíce čerstvě nasekaného oregana
12 plátků parmské šunky
25 g másla
12–15 kuliček pepře
2 lžíce sherry
150 ml smetany na vaření
uvařené těstoviny tagliatelle, promíchané s máslem a čerstvou pažitkou k podávání

Jak na to?

1. Krůtí stehenní plátky důkladně omyjte a osušte a pak je z obou stran dobře opepřete, potřete citrónovou šťávou a posypte oreganem. Každý plátek masa zarolujte a zabalte do třech plátků parmské šunky.
2. Máslo rozpusťte v pánvi, plamen snižte na střední a pak na másle pět až sedm minut z každé strany opečte maso. Přidejte kuličky pepře a sherry a minutu vařte. Vyjměte maso a udržujte teplé. Do pánve vlijte smetanu a nechte omáčku zhoustnout. Podávejte společně, nejlépe s těstovinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí plátky v parmské šunce

Hlavní chod Velmi snadné Italská Oregano , Pažitka Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 krůtí stehenní plátky
čerstvě namletý černý pepř
šťáva z půlky citronu
1 lžíce čerstvě nasekaného oregana
12 plátků parmské šunky
25 g másla
12–15 kuliček pepře
2 lžíce sherry
150 ml smetany na vaření
uvařené těstoviny tagliatelle, promíchané s máslem a čerstvou pažitkou k podávání

Jak na to?

1. Krůtí stehenní plátky důkladně omyjte a osušte a pak je z obou stran dobře opepřete, potřete citrónovou šťávou a posypte oreganem. Každý plátek masa zarolujte a zabalte do třech plátků parmské šunky.
2. Máslo rozpusťte v pánvi, plamen snižte na střední a pak na másle pět až sedm minut z každé strany opečte maso. Přidejte kuličky pepře a sherry a minutu vařte. Vyjměte maso a udržujte teplé. Do pánve vlijte smetanu a nechte omáčku zhoustnout. Podávejte společně, nejlépe s těstovinami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.