Krůtí plátek s letním bulgurovým salátem
Ingredience
2 | hrsti čerstvého kopru |
2 | hrsti čerstvé máty |
2 | hrsti čerstvé petrželky |
1 | BIO citron |
1 | lžíce chilli pasty |
600 g | krůtích prsních řízků |
2 | lžíce bílého vína |
250 g | bulguru |
2 | rajčata |
½ | salátové okurky |
100 g | černých oliv bez pecky |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte hrst kopru, máty a petrželky, ½ lžičky citronové kůry a 2 lžíce citronové šťávy se lžící chilli pasty. Osolte, opepřete a důkladně vetřete do krůtího masa a nechte marinovat až 24 hodin v lednici.
Na velký kus alobalové fólie položte maso s marinádou a zalijte vínem. Přiklopte dalším kusem fólie a okraje pevně spojte. Přesuňte na plech a pečte 30 minut.
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Smíchejte se zbylými bylinkami, ½ lžičkou citronové kůry a 2 lžícemi citrónové šťávy, pokrájenými rajčaty, okurkou a olivami.
Krůtí prsa nakrájejte a servírujte spolu se salátem.
TIP: : vyzkoušejte rajčata z naší Tržnice
VITAMIN C - zdroj vitaminu C, přispívá k normální funkci imunitního systému
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY