×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí maso s brokolicovou krustou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Co budete potřebovat

400 g krůtího masa
1 menší brokolice (cca 300 g)
2 lžíce mandlových lupínků
4 lžíce čerstvé strouhanky
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
200 ml smetany
100 g sýra (například eidamu)
1 žloutek

Jak na to?

Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na másle. Pak maso přendejte do pekáčku a přelijte smetanou. Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte ji v horké vodě a krátce povařte v osolené vodě. Poté ji prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu. Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova. Pak maso přendejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek. Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.

Tip:
Nechcete-li ztrácet čas, použijte jako přílohu naše vařené brambory značky Albert Quality. Stačí je jen ohřát v mikrovlnné troubě nebo krátce opéct na pánvi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Hlavní chod Snadné Česká Dipy, zálivky a marinády
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

400 g krůtího masa
1 menší brokolice (cca 300 g)
2 lžíce mandlových lupínků
4 lžíce čerstvé strouhanky
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
200 ml smetany
100 g sýra (například eidamu)
1 žloutek

Jak na to?

Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na másle. Pak maso přendejte do pekáčku a přelijte smetanou. Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte ji v horké vodě a krátce povařte v osolené vodě. Poté ji prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu. Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova. Pak maso přendejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek. Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.

Tip:
Nechcete-li ztrácet čas, použijte jako přílohu naše vařené brambory značky Albert Quality. Stačí je jen ohřát v mikrovlnné troubě nebo krátce opéct na pánvi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty