×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí maso s brokolicovou krustou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Co budete potřebovat

400 g krůtího masa
1 menší brokolice (cca 300 g)
2 lžíce mandlových lupínků
4 lžíce čerstvé strouhanky
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
200 ml smetany
100 g sýra (například eidamu)
1 žloutek

Jak na to?

Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na másle. Pak maso přendejte do pekáčku a přelijte smetanou. Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte ji v horké vodě a krátce povařte v osolené vodě. Poté ji prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu. Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova. Pak maso přendejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek. Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.

Tip:
Nechcete-li ztrácet čas, použijte jako přílohu naše vařené brambory značky Albert Quality. Stačí je jen ohřát v mikrovlnné troubě nebo krátce opéct na pánvi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Hlavní chod Snadné Česká Dipy, zálivky a marinády
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

400 g krůtího masa
1 menší brokolice (cca 300 g)
2 lžíce mandlových lupínků
4 lžíce čerstvé strouhanky
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
200 ml smetany
100 g sýra (například eidamu)
1 žloutek

Jak na to?

Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na másle. Pak maso přendejte do pekáčku a přelijte smetanou. Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte ji v horké vodě a krátce povařte v osolené vodě. Poté ji prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu. Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova. Pak maso přendejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek. Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.

Tip:
Nechcete-li ztrácet čas, použijte jako přílohu naše vařené brambory značky Albert Quality. Stačí je jen ohřát v mikrovlnné troubě nebo krátce opéct na pánvi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty