×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí maso s brokolicovou krustou
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Dipy, zálivky a marinády ,

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Co budu potřebovat

400 g krůtího masa
1 menší brokolice (cca 300 g)
2 lžíce mandlových lupínků
4 lžíce čerstvé strouhanky
2 lžíce rozpuštěného másla
sůl
pepř
200 ml smetany
100 g sýra (například eidamu)
1 žloutek

Jak na to?

Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na pánvi na másle. Pak maso přendejte do pekáčku a přelijte smetanou. Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte ji v horké vodě a krátce povařte v osolené vodě. Poté ji prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovala svoji zelenou barvu. Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova. Pak maso přendejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek. Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.

Tip:
Nechcete-li ztrácet čas, použijte jako přílohu naše vařené brambory značky Albert Quality. Stačí je jen ohřát v mikrovlnné troubě nebo krátce opéct na pánvi.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut