×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Krůtí křídla s barbecue omáčkou
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Maso , Párty , Bezlepkové ,

Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Co budu potřebovat

Na kořenící směs
2 lžičky mleté papriky
1 lžička třtinového cukru
1 lžička hrubozrnné soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky chilli nebo kajenského pepře
1–1,5 kg krůtích křídel
100 ml slunečnicového oleje
Na omáčku
5 lžic kečupu
4 lžíce whisky
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky česnekového granulátu
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs. Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut
  • Kuřecí prsa s pečenou mrkví

    Maso 45 minut