×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Co budete potřebovat

Na kořenící směs
2 lžičky mleté papriky
1 lžička třtinového cukru
1 lžička hrubozrnné soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky chilli nebo kajenského pepře
1–1,5 kg krůtích křídel
100 ml slunečnicového oleje
Na omáčku
5 lžic kečupu
4 lžíce whisky
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky česnekového granulátu
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs. Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Hlavní chod Snadné Maso Párty Bezlepkové Bez laktózy Magazín 1/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (4)
Co je malé, to je hezké, ale co je větší, to je lepší! Zkuste pro změnu místo kuřecích křidélek připravit krůtí. Pány jistě potěší velikost křídel a dámy zase pocit z konzumace zdravějšího masa.

Co budete potřebovat

Na kořenící směs
2 lžičky mleté papriky
1 lžička třtinového cukru
1 lžička hrubozrnné soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky chilli nebo kajenského pepře
1–1,5 kg krůtích křídel
100 ml slunečnicového oleje
Na omáčku
5 lžic kečupu
4 lžíce whisky
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky česnekového granulátu
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs. Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty