×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Co budete potřebovat

Na kořenící směs
2 lžičky mleté papriky
1 lžička třtinového cukru
1 lžička hrubozrnné soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky chilli nebo kajenského pepře
1–1,5 kg krůtích křídel
100 ml slunečnicového oleje
Na omáčku
5 lžic kečupu
4 lžíce whisky
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky česnekového granulátu
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs. Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krůtí křídla s barbecue omáčkou

Hlavní chod Snadné Maso Párty Bezlepkové Bez laktózy Chilli paprička Magazín 1/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (5)
Co je malé, to je hezké, ale co je větší, to je lepší! Zkuste pro změnu místo kuřecích křidélek připravit krůtí. Pány jistě potěší velikost křídel a dámy zase pocit z konzumace zdravějšího masa.

Co budete potřebovat

Na kořenící směs
2 lžičky mleté papriky
1 lžička třtinového cukru
1 lžička hrubozrnné soli
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky chilli nebo kajenského pepře
1–1,5 kg krůtích křídel
100 ml slunečnicového oleje
Na omáčku
5 lžic kečupu
4 lžíce whisky
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky česnekového granulátu
hrubá mořská sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs. Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty