Krůtí křídla s barbecue omáčkou
Ingredience
Na kořenící směs | |
---|---|
2 | lžičky mleté papriky |
1 | lžička třtinového cukru |
1 | lžička hrubozrnné soli |
1/2 | lžičky mletého pepře |
1/4 | lžičky mletého kmínu |
1/2 | lžičky sušeného česneku |
1/2 | lžičky chilli nebo kajenského pepře |
1–1,5 kg | krůtích křídel |
100 ml | slunečnicového oleje |
Na omáčku | |
5 | lžic kečupu |
4 | lžíce whisky |
2 | lžíce dijonské hořčice |
2 | lžíce třtinového cukru |
1/2 | lžičky česnekového granulátu |
hrubá mořská sůl | |
čerstvě mletý pepř |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 170 °C. V malé míse smíchejte přísady na kořenící směs. Křídla po jednom důkladně potřete olejem a kořenící směsí a vložte na pekáč a zakryjte . Nechte 10 minut odležet .
Pečte 20 minut, poté odkryjte a nechte hodinu dopéct. Po hodině zapněte gril, teplotu zvyšte na 200 °C a dopečte kůrku dokřupava, z každé strany 10 minut.
V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Křídla podávejte s hotovou omáčkou, dochucená mořskou solí a čerstvým pepřem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY