
Křupavé tacos s trhaným kuřecím masem
Ingredience
5 | kuliček nového koření |
1 | bobkový list |
1 | snítka čerstvého tymiánu |
600 g | kuřecích horních a spodních stehen mix |
80 ml | olivového oleje |
2 | šalotky |
2 | stroužky česneku |
½ | lžičky drceného kmínu |
sůl, pepř | |
3 | lžíce barbecue omáčky |
½ | lžičky oregana |
2 | avokáda |
100 g | čerstvého krémového sýra |
1 | citron |
8 | Santa Maria Taco shells |
50 g | zlaté kukuřice |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
100 g | čerstvého kozího sýra |
Postup přípravy
1. Do hrnce dejte vařit vodu, do které vložte 5 kuliček nového koření, 1 bobkový list a snítku čerstvého tymiánu. Až bude voda vřít, vložte do ní omyté porce kuřete. Vody dejte jen tolik, aby maso zakryla. Vařte 30 minut doměkka. Přesuňte do pekáčku a pomocí dvou vidliček maso natrhejte.
2. V pánvi rozehřejte 40 ml olivového oleje a 2 nadrobno pokrájené šalotky restujte 3 minuty dosklovata. Přidejte prolisovaný česnek, ½ lžičky kmínu, sůl, pepř a restujte 1 minutu. Přimíchejte 3 lžíce barbecue omáčky, ½ lžičky oregana a společně prohřejte. K této směsi přidejte natrhané kuře a 2 minuty společně promíchávejte, aby se kuře celé v této směsi obalilo.
3. Obě avokáda zbavte pecky a rozmixujte se 40 ml olivového oleje, 100 g čerstvého krémového sýra, solí, pepřem a šťávou z půlky citronu na hladkou pastu.
4. Taco shells ohřejte podle návodu na obalu, naplňte avokádovou pastou, natrhaným masem, posypte kukuřicí a 100 g čerstvého kozího sýra a ozdobte koriandrem. Vychutnejte si díky tomuto pokrmu malé Mexiko i doma!