×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Křupavé řízky po italsku

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Křupavé řízky po italsku

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení
klínky citronu, popřípadě čerstvé
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé řízky po italsku

Hlavní chod Snadné Italská Rozmarýn Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení
klínky citronu, popřípadě čerstvé
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019