×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Křupavé řízky po italsku

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami

Křupavé řízky po italsku

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení
klínky citronu, popřípadě čerstvé
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé řízky po italsku

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení
klínky citronu, popřípadě čerstvé
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami

Inspirujte se podobnými recepty