Křupavé řízky po italsku
Ingredience
750 g | – 1 kg vepřové kýty v celku, |
nakrájené na plátky | |
sůl | |
6 | plátků bílého chleba |
1 | citron, kůra jemně nastrouhaná |
100 g | strouhaného parmazánu |
100 g | piniových oříšků |
4 | snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané |
hladká mouka na obalení | |
3 | velká vejce |
olej na smažení | |
klínky citronu, popřípadě čerstvé | |
bylinky k podávání |
Postup přípravy
Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY