×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Křupavé řízky po italsku

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Křupavé řízky po italsku

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení
klínky citronu, popřípadě čerstvé
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Křupavé řízky po italsku

Hlavní chod Snadné Italská Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové kýty v celku,
nakrájené na plátky
sůl
6 plátků bílého chleba
1 citron, kůra jemně nastrouhaná
100 g strouhaného parmazánu
100 g piniových oříšků
4 snítky rozmarýnu, lístky otrhané, nasekané
hladká mouka na obalení
3 velká vejce
olej na smažení
klínky citronu, popřípadě čerstvé
bylinky k podávání

Jak na to?

Plátky kýty naklepejte mezi dvěma kusy potravinářské fólie do 5mm tloušťky. Maso z obou stran důkladně osolte.
Bílý chleba zbavený kůrek, citronovou kůru, parmazán, oříšky a rozmarýnové lístky rozmixujte do jemné strouhanky a přendejte ji do mísy. Do jiné mísy nasypte hladkou mouku a vejce našlehejte v hlubokém talíři.
Začněte obalovat řízky – nejprve vždy v hladké mouce, poté ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Smažte je z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s klínky citronu a čerstvými bylinkami podle chuti.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Bramborové noky
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech

Inspirujte se podobnými recepty