Krtkův dort s jahodami
Ingredience
10 g | másla |
450 g | mletých lískových ořechů |
50 g | kakaa |
2 | lžičky jedlé sody |
6 | vajec |
100 ml | mandlového mléka |
150 g | kefíru |
vanilkový extrakt | |
100 g | hořké 73% čokolády Albert Excellent |
6 | lžic cukru |
500 g | mascarpone |
500 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
5 | lžic moučkového cukru |
500 g | jahod |
Postup přípravy
1. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
2. Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
3. Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
4. Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
5. Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
6. Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY