×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Krkovice s ciderovou marinádou

Co budete potřebovat

NA MARINÁDU
500 ml jablečného cideru
1 šalotka, nakrájená najemno
1 lžíce nasekaných jalapeño papriček, bez semínek
50 g kečupu
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce hnědého cukru
sůl a pepř
4 plátky krkovice

Jak na to?

V rendlíku přiveďte k varu cider se šalotkou a papričkou. Na středním plamenu redukujte 15–20 minut. Pak přidejte kečup, ocet, pyré a cukr, osolte a opepřete. Nechte přejít varem a sundejte z plamene. Marinádu nechte trochu vychladnout, přelijte maso a nechte ho alespoň 30 minut naložené. Před grilováním nechte z masa okapat přebytečnou marinádu a grilujte zhruba 30 minut doměkka, pravidelně obracejte a potírejte zbylou marinádou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Krkovice s ciderovou marinádou

Hlavní chod Velmi snadné Grilování Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA MARINÁDU
500 ml jablečného cideru
1 šalotka, nakrájená najemno
1 lžíce nasekaných jalapeño papriček, bez semínek
50 g kečupu
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce hnědého cukru
sůl a pepř
4 plátky krkovice

Jak na to?

V rendlíku přiveďte k varu cider se šalotkou a papričkou. Na středním plamenu redukujte 15–20 minut. Pak přidejte kečup, ocet, pyré a cukr, osolte a opepřete. Nechte přejít varem a sundejte z plamene. Marinádu nechte trochu vychladnout, přelijte maso a nechte ho alespoň 30 minut naložené. Před grilováním nechte z masa okapat přebytečnou marinádu a grilujte zhruba 30 minut doměkka, pravidelně obracejte a potírejte zbylou marinádou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ