
Kuřátka na zelenině

Snadné
46-60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Kuře baby 2 ks
- Mrkev 100 g
- Celer 100 g
- Cibule 100 g
- Vývar kuřecí 1 l
- Pepř
- Chřest zelený 10 ks
- Cibule šalotka 6 ks
- Sůl
- Baby mrkev 150 g
- Fazole bílé sterilované 100 g
- Kapusta růžičková 12 ks
- Ředkev bílá 150 g
- Tymián sušený 1 hrs.
- Bobkový list 2 ks
- Kuře baby 2 ks
- Mrkev 100 g
- Celer 100 g
- Cibule 100 g
- Vývar kuřecí 1 l
- Pepř
- Chřest zelený 10 ks
- Cibule šalotka 6 ks
- Sůl
- Baby mrkev 150 g
- Fazole bílé sterilované 100 g
- Kapusta růžičková 12 ks
- Ředkev bílá 150 g
- Tymián sušený 1 hrs.
- Bobkový list 2 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
- 2Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu, mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
- 3Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.
- 1Troubu předehřejte na 160 °C. Nakrájenou zeleninu dejte do hlubokého kastrolu vhodného i do trouby, vsypte kořenovou zeleninu, položte na ni kuřátka, podlijte vývarem, osolte, opepřete, přiklopte poklicí a duste 30 minut doměkka.
- 2Do vařící osolené vody v jiném hrnci vhoďte zvlášť každou zeleninu, mrkev, ředkev, šalotky a kapustičky 5 minut, chřest 3 minuty. Zeleninu ihned proplachujte ledovou vodou, udrží si tak barvu a křehkost.
- 3Když je kuře měkké, vyndejte ho z kastrolu a vývar přeceďte přes sítko do většího hrnce. Kuře vraťte do pekáče, přidejte k němu tymián a bobkové listy, zakryjte a udržujte v teple, aby natáhlo vůni bylinek, zhruba 10 minut. Vývar v hrnci zatím redukujte zhruba 5 minut. Přidejte všechnu zeleninu a fazole, osolte, opepřete a prohřejte. Přilijte ke kuřátkům a bylinkám v kastrolu, ve kterém je servírujte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.