×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Smažená křepelka v těstíčku

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Smažená křepelka v těstíčku

Tip do kuchyně

 

Ke křepelkám podávejte skrojky citronu na pokapání.

Co budete potřebovat

sůl a pepř
4 křepelky (je to asi 800 g váhy)
kukuřičná mouka na poprášení
slunečnicový olej na smažení
skrojky citronu k podávání
Na ochucenou sůl:
40 g hrubé mořské soli
1 lžičky červeného pepře
3 celé hvězdičky badyánu
1 kousek skořice

Jak na to?

Křepelčí maso je opravdu výtečné. Pokud jste ho ještě neochutnali, doporučujeme vám recept na smažené křepelky v těstíčku.

1) Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, vsypte hrubou mořskou sůl, namletý červený pepř, hvězdičky badyánu a svitek skořice a opékejte 1 až 2 minuty. Poté dejte stranou.

2) Každou křepelku naporcujte na 4 díly a všechny postupně obalte v kukuřičné mouce.

3) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte kousky křepelek a opékejte je 3 až 5 minut do zlatova a křupava.

4) Pak křepelky dejte do mísy a posypte je ochucenou solí, aby se v ní rovnoměrně obalily.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažená křepelka v těstíčku

Hlavní chod Snadné Česká Něco lehkého Smažení Magazín 4/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Ke křepelkám podávejte skrojky citronu na pokapání.

Co budete potřebovat

sůl a pepř
4 křepelky (je to asi 800 g váhy)
kukuřičná mouka na poprášení
slunečnicový olej na smažení
skrojky citronu k podávání
Na ochucenou sůl:
40 g hrubé mořské soli
1 lžičky červeného pepře
3 celé hvězdičky badyánu
1 kousek skořice

Jak na to?

Křepelčí maso je opravdu výtečné. Pokud jste ho ještě neochutnali, doporučujeme vám recept na smažené křepelky v těstíčku.

1) Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, vsypte hrubou mořskou sůl, namletý červený pepř, hvězdičky badyánu a svitek skořice a opékejte 1 až 2 minuty. Poté dejte stranou.

2) Každou křepelku naporcujte na 4 díly a všechny postupně obalte v kukuřičné mouce.

3) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte kousky křepelek a opékejte je 3 až 5 minut do zlatova a křupava.

4) Pak křepelky dejte do mísy a posypte je ochucenou solí, aby se v ní rovnoměrně obalily.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty