×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažená křepelka v těstíčku

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Smažená křepelka v těstíčku

Tip do kuchyně

 

Ke křepelkám podávejte skrojky citronu na pokapání.

Co budete potřebovat

sůl a pepř
4 křepelky (je to asi 800 g váhy)
kukuřičná mouka na poprášení
slunečnicový olej na smažení
skrojky citronu k podávání
Na ochucenou sůl:
40 g hrubé mořské soli
1 lžičky červeného pepře
3 celé hvězdičky badyánu
1 kousek skořice

Jak na to?

Křepelčí maso je opravdu výtečné. Pokud jste ho ještě neochutnali, doporučujeme vám recept na smažené křepelky v těstíčku.

1) Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, vsypte hrubou mořskou sůl, namletý červený pepř, hvězdičky badyánu a svitek skořice a opékejte 1 až 2 minuty. Poté dejte stranou.

2) Každou křepelku naporcujte na 4 díly a všechny postupně obalte v kukuřičné mouce.

3) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte kousky křepelek a opékejte je 3 až 5 minut do zlatova a křupava.

4) Pak křepelky dejte do mísy a posypte je ochucenou solí, aby se v ní rovnoměrně obalily.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažená křepelka v těstíčku

Hlavní chod Snadné Česká Něco lehkého Smažení Magazín 4/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Ke křepelkám podávejte skrojky citronu na pokapání.

Co budete potřebovat

sůl a pepř
4 křepelky (je to asi 800 g váhy)
kukuřičná mouka na poprášení
slunečnicový olej na smažení
skrojky citronu k podávání
Na ochucenou sůl:
40 g hrubé mořské soli
1 lžičky červeného pepře
3 celé hvězdičky badyánu
1 kousek skořice

Jak na to?

Křepelčí maso je opravdu výtečné. Pokud jste ho ještě neochutnali, doporučujeme vám recept na smažené křepelky v těstíčku.

1) Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem, vsypte hrubou mořskou sůl, namletý červený pepř, hvězdičky badyánu a svitek skořice a opékejte 1 až 2 minuty. Poté dejte stranou.

2) Každou křepelku naporcujte na 4 díly a všechny postupně obalte v kukuřičné mouce.

3) Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte kousky křepelek a opékejte je 3 až 5 minut do zlatova a křupava.

4) Pak křepelky dejte do mísy a posypte je ochucenou solí, aby se v ní rovnoměrně obalily.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty