Kreolská rýže s játry a krevetami
Co budete potřebovat
Jak na to?
Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kreolská rýže s játry a krevetami
Co budete potřebovat
Jak na to?
Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio