Kreolská rýže s játry a krevetami
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
2 | střední cibule, jedna nakrájená |
na půlkolečka, druhá na kostky | |
2 | malé zelené papriky, jedna nakrájená |
na kostky, druhá na proužky | |
4 | žampiony, očištěné a nakrájené |
2 | stroužky česneku, prolisované |
400 g | vepřových jater, mletých |
2 | lžičky sušeného tymiánu |
1 | sušená chilli paprička, nadrcená |
sůl a mletý černý pepř | |
1 | celerový řapík, nakrájený |
200 g | rýže |
12 | středních krevet |
600 ml | masového vývaru |
jarní cibulka na ozdobu |
Postup přípravy
Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY