×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kreolská rýže s játry a krevetami

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Kreolská rýže s játry a krevetami

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 střední cibule, jedna nakrájená
na půlkolečka, druhá na kostky
2 malé zelené papriky, jedna nakrájená
na kostky, druhá na proužky
4 žampiony, očištěné a nakrájené
2 stroužky česneku, prolisované
400 g vepřových jater, mletých
2 lžičky sušeného tymiánu
1 sušená chilli paprička, nadrcená
sůl a mletý černý pepř
1 celerový řapík, nakrájený
200 g rýže
12 středních krevet
600 ml masového vývaru
jarní cibulka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kreolská rýže s játry a krevetami

Snadné Česká Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 3 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 střední cibule, jedna nakrájená
na půlkolečka, druhá na kostky
2 malé zelené papriky, jedna nakrájená
na kostky, druhá na proužky
4 žampiony, očištěné a nakrájené
2 stroužky česneku, prolisované
400 g vepřových jater, mletých
2 lžičky sušeného tymiánu
1 sušená chilli paprička, nadrcená
sůl a mletý černý pepř
1 celerový řapík, nakrájený
200 g rýže
12 středních krevet
600 ml masového vývaru
jarní cibulka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty