×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kreolská rýže s játry a krevetami

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Kreolská rýže s játry a krevetami

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 střední cibule, jedna nakrájená
na půlkolečka, druhá na kostky
2 malé zelené papriky, jedna nakrájená
na kostky, druhá na proužky
4 žampiony, očištěné a nakrájené
2 stroužky česneku, prolisované
400 g vepřových jater, mletých
2 lžičky sušeného tymiánu
1 sušená chilli paprička, nadrcená
sůl a mletý černý pepř
1 celerový řapík, nakrájený
200 g rýže
12 středních krevet
600 ml masového vývaru
jarní cibulka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kreolská rýže s játry a krevetami

Snadné Česká Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 3 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 střední cibule, jedna nakrájená
na půlkolečka, druhá na kostky
2 malé zelené papriky, jedna nakrájená
na kostky, druhá na proužky
4 žampiony, očištěné a nakrájené
2 stroužky česneku, prolisované
400 g vepřových jater, mletých
2 lžičky sušeného tymiánu
1 sušená chilli paprička, nadrcená
sůl a mletý černý pepř
1 celerový řapík, nakrájený
200 g rýže
12 středních krevet
600 ml masového vývaru
jarní cibulka na ozdobu

Jak na to?

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte kostky cibule, papriky a žampionů. Míchejte, až směs začne zlátnout; pak přidejte česnek a nechte ho rozvonět. Po necelé minutě přimíchejte játra, směs okořeňte tymiánem, chilli a pepřem, vhoďte půlkolečka cibule, řapíkatý celer a proužky papriky.
Opékejte, aby maso i zelenina začaly hnědnout. Pak vmíchejte rýži, krevety, zalijte vývarem a podle potřeby osolte. Teplotu plotny stáhněte na minimum, pánev přiklopte a velmi mírně vařte asi 20 minut a nemíchejte. Rýže by měla být měkká. Před podáváním nechte 5 minut stát. Servírujte ozdobené jarní cibulkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty