Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 cibule
30 ml olivového oleje
800 g konzervovaných drcených rajčat
100 g brambor typu C
70 g rajčatového protlaku
sůl
pepř
1 lžička sušeného oregana
20 g cukru krupice
600 ml vody
100 ml smetany (31 %)
2 snítky čerstvé bazalky
1 snítka čerstvé petržele
100 g parmazánu

Postup přípravy

1. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a orestujte v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

2. Přidejte rajčata, oloupané brambory nakrájené na kostičky, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano a cukr. Přilijte vodu a vařte 20 minut.

3. Vlijte smetanu za stálého míchání a krátce povařte. Přidejte 1 snítku bazalky a petržele. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

4. Servírujte do talířů, posypte plátky parmazánu a ozdobte lístky bazalky, čerstvě namletým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Buon appetito!

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty