
Krémová pórková polévka s uzeným lososem
Pórková polévka v slavnostnějším provedení. S naším receptem uděláte opravdový dojem, a přitom je tak snadná. Pojďte ji vyzkoušet.

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 1 plž
- Pórek 2 ks
- Brambory 1 kg
- Bobkový list 1 ks
- Vývar kuřecí 1 l
- Smetana ke šlehání 100 ml
- Losos uzený 200 g
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Máslo 1 plž
- Pórek 2 ks
- Brambory 1 kg
- Bobkový list 1 ks
- Vývar kuřecí 1 l
- Smetana ke šlehání 100 ml
- Losos uzený 200 g
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
Příprava
- 1Do hrnce dejte rozpustit 1 lžíci másla a vhoďte do něj 2 velké pórky pokrájené na kolečka. Opékejte je přibližně 10 minut, až jsou měkké a zkaramelizované.Očistěte 1 kg brambor a nakrájejte je na kostičky. Vhoďte je k pórku, přidejte 1 bobkový list a vše zalijte 1 litrem vývaru a 100 ml smetany ke šlehání.Do polévky přidejte 100 g lososa, osolte ji a opepřete. Vařte 5 minut.Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Zbylých 100 g uzeného lososa natrhejte na kousky a ozdobte jimi v talířích naservírovanou polévku. Jako poslední přidejte nasekanou pažitku. Díky závěrečnému zdobení bude vaše polévka vždy výjimečná.
- 1Do hrnce dejte rozpustit 1 lžíci másla a vhoďte do něj 2 velké pórky pokrájené na kolečka. Opékejte je přibližně 10 minut, až jsou měkké a zkaramelizované.Očistěte 1 kg brambor a nakrájejte je na kostičky. Vhoďte je k pórku, přidejte 1 bobkový list a vše zalijte 1 litrem vývaru a 100 ml smetany ke šlehání.Do polévky přidejte 100 g lososa, osolte ji a opepřete. Vařte 5 minut.Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Zbylých 100 g uzeného lososa natrhejte na kousky a ozdobte jimi v talířích naservírovanou polévku. Jako poslední přidejte nasekanou pažitku. Díky závěrečnému zdobení bude vaše polévka vždy výjimečná.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o pórkové polévce měli vědět Losos patří mezi tučné ryby. Nicméně tuk, který obsahují, je pro naše zdraví prospěšný. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které mohou pozitivně ovlivňovat kardiovaskulární systém.Jak udělat krémovou pórkovou polévku zdravější Smetanu ke šlehání zaměňte za zakysanou smetanu. Polévka získá lehce nakyslou pikantní chuť a bude méně tučná. Zpestřit ji můžete i nasucho opraženými dýňovými semínky.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.