Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky

Plnohodnotné a hlavně chutné jídlo pro kterýkoliv den v týdnu. Tento pokrm uspokojí jak vybíravce, tak i jedlíky. Neváhejte a pusťte se do toho!
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžička provensálského koření
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené cibule
800 g vepřové panenky
100 g másla
400 g bramborových noků Avelopa
4 mrkve
200 g cukety
130 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. V malé misce smíchejte 1 lžíci olivového oleje se solí, pepřem, lžičkou provensálského koření, lžičkou sušeného česneku a nakonec 1 lžičkou sušené cibule. Pomocí rukou směs důkladně vmasírujte do předem omytého a papírovou utěrkou osušeného masa.
2. V pánvi rozehřejte lžíci oleje se 30 g másla a maso opečte ze všech stran dozlatova. Přesuňte ho do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut. Přesuňte na prkýnko a před krájením nechte opečené maso 10 minut přikryté odpočinout.
3. Uvařte 400 g noků podle návodu na obalu. Ve vedlejším hrnci přiveďte k varu vodu a osolte. Oloupejte 4 mrkve a pokrájejte je na větší špalíčky, 200 g cukety pokrájejte na silnější půlkolečka. Mrkev vhoďte do vroucí vody a vařte 5 minut. Přidejte 130 g mraženého hrášku a vařte další 2 minuty. Sceďte a dejte stranou.
4. V pánvi rozehřejte 70 g másla, přidejte uvařené noky a opečte je dozlatova. Přidejte uvařenou cuketu, mrkev a hrášek a opékejte společně ještě 2 minuty. Zasypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a ozdobte lístky bazalky. Maso podlijte šťávou z výpeku a vychutnejte si tento kouzelný pokrm.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png