Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
sůl, pepř | |
1 | lžička provensálského koření |
1 | lžička sušeného česneku |
1 | lžička sušené cibule |
800 g | vepřové panenky |
100 g | másla |
400 g | bramborových noků Avelopa |
4 | mrkve |
200 g | cukety |
130 g | mraženého hrášku |
2 | jarní cibulky |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. V malé misce smíchejte 1 lžíci olivového oleje se solí, pepřem, lžičkou provensálského koření, lžičkou sušeného česneku a nakonec 1 lžičkou sušené cibule. Pomocí rukou směs důkladně vmasírujte do předem omytého a papírovou utěrkou osušeného masa.
2. V pánvi rozehřejte lžíci oleje se 30 g másla a maso opečte ze všech stran dozlatova. Přesuňte ho do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut. Přesuňte na prkýnko a před krájením nechte opečené maso 10 minut přikryté odpočinout.
3. Uvařte 400 g noků podle návodu na obalu. Ve vedlejším hrnci přiveďte k varu vodu a osolte. Oloupejte 4 mrkve a pokrájejte je na větší špalíčky, 200 g cukety pokrájejte na silnější půlkolečka. Mrkev vhoďte do vroucí vody a vařte 5 minut. Přidejte 130 g mraženého hrášku a vařte další 2 minuty. Sceďte a dejte stranou.
4. V pánvi rozehřejte 70 g másla, přidejte uvařené noky a opečte je dozlatova. Přidejte uvařenou cuketu, mrkev a hrášek a opékejte společně ještě 2 minuty. Zasypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a ozdobte lístky bazalky. Maso podlijte šťávou z výpeku a vychutnejte si tento kouzelný pokrm.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY