Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky

Křehká vepřová panenka s mrkví a bramborovými noky

Plnohodnotné a hlavně chutné jídlo pro kterýkoliv den v týdnu. Tento pokrm uspokojí jak vybíravce, tak i jedlíky. Neváhejte a pusťte se do toho!

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžička provensálského koření
1 lžička sušeného česneku
1 lžička sušené cibule
800 g vepřové panenky
100 g másla
400 g bramborových noků Avelopa
4 mrkve
200 g cukety
130 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. V malé misce smíchejte 1 lžíci olivového oleje se solí, pepřem, lžičkou provensálského koření, lžičkou sušeného česneku a nakonec 1 lžičkou sušené cibule. Pomocí rukou směs důkladně vmasírujte do předem omytého a papírovou utěrkou osušeného masa.
2. V pánvi rozehřejte lžíci oleje se 30 g másla a maso opečte ze všech stran dozlatova. Přesuňte ho do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 15 minut. Přesuňte na prkýnko a před krájením nechte opečené maso 10 minut přikryté odpočinout.
3. Uvařte 400 g noků podle návodu na obalu. Ve vedlejším hrnci přiveďte k varu vodu a osolte. Oloupejte 4 mrkve a pokrájejte je na větší špalíčky, 200 g cukety pokrájejte na silnější půlkolečka. Mrkev vhoďte do vroucí vody a vařte 5 minut. Přidejte 130 g mraženého hrášku a vařte další 2 minuty. Sceďte a dejte stranou.
4. V pánvi rozehřejte 70 g másla, přidejte uvařené noky a opečte je dozlatova. Přidejte uvařenou cuketu, mrkev a hrášek a opékejte společně ještě 2 minuty. Zasypte nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a ozdobte lístky bazalky. Maso podlijte šťávou z výpeku a vychutnejte si tento kouzelný pokrm.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty