×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené...
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou

Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Co budete potřebovat

1 králík
sůl
pepř
8–10 stroužků česneku
200 g slaniny
pár snítek rozmarýnu
olivový olej
Na špenát:
olivový olej
3–4 stroužky česneku
1 sáček čerstvého špenátu
sůl
pepř
máslo
100–150 ml smetany
Na bramborové knedlíky:
8 brambor
polohrubá mouka
1 vejce
špetka soli

Jak na to?

Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete utřeným česnekem. Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem. Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte nasekaný česnek a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti. Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor. K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Farmářské recepty , Rozmarýn Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (38)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 králík
sůl
pepř
8–10 stroužků česneku
200 g slaniny
pár snítek rozmarýnu
olivový olej
Na špenát:
olivový olej
3–4 stroužky česneku
1 sáček čerstvého špenátu
sůl
pepř
máslo
100–150 ml smetany
Na bramborové knedlíky:
8 brambor
polohrubá mouka
1 vejce
špetka soli

Jak na to?

Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete utřeným česnekem. Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem. Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte nasekaný česnek a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti. Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor. K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019