Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Náročné Hlavní chod Magazín 4/2014
Náročné Hlavní chod Magazín 4/2014

Ingredience

1 králík
sůl
pepř
8–10 stroužků česneku
200 g slaniny
pár snítek rozmarýnu
olivový olej
Na špenát:
olivový olej
3–4 stroužky česneku
1 sáček čerstvého špenátu
sůl
pepř
máslo
100–150 ml smetany
Na bramborové knedlíky:
8 brambor
polohrubá mouka
1 vejce
špetka soli

Postup přípravy

Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete utřeným česnekem. Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem. Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte nasekaný česnek a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti. Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor. K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.

Pomohl vám recept?
74hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png