Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Ingredience
1 | králík |
sůl | |
pepř | |
8–10 | stroužků česneku |
200 g | slaniny |
pár snítek rozmarýnu | |
olivový olej | |
Na špenát: | |
---|---|
olivový olej | |
3–4 | stroužky česneku |
1 | sáček čerstvého špenátu |
sůl | |
pepř | |
máslo | |
100–150 ml | smetany |
Na bramborové knedlíky: | |
8 | brambor |
polohrubá mouka | |
1 | vejce |
špetka soli |
Postup přípravy
Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete utřeným česnekem. Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem. Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte nasekaný česnek a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti. Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor. K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě. Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY