×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Králík dušený v bílém víně

Další recepty a články

Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet...
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na...
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře...
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře...
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...

Králík dušený v bílém víně

Co budete potřebovat

1 králík
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
olivový olej
4 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
1 svazek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
½ lahve suchého bílého vína
bageta k podávání

Jak na to?

Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík dušený v bílém víně

Hlavní chod Snadné Maso Velikonoce Bez laktózy Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha Magazín 3/2017 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 3 (14)
Králík důkladně vykoupaný ve víně ovoněném bylinkami a rajčaty bude ten nejšťavnatější, jakého jste kdy jedli.

Co budete potřebovat

1 králík
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
olivový olej
4 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
1 svazek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
½ lahve suchého bílého vína
bageta k podávání

Jak na to?

Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí hřbet v balíčku
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Králičí stehna na hořčici
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Pečené kuře s bylinkami
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...
Dušené kuře s citrusy a...

Inspirujte se podobnými recepty