×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Králík dušený v bílém víně
60 minut , Hlavní chod , Snadné , Maso , Velikonoce , Bez laktózy ,

Králík dušený v bílém víně

Co budu potřebovat

1 králík
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
olivový olej
4 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
1 svazek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
½ lahve suchého bílého vína
bageta k podávání

Jak na to?

Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Králičí hřbet v balíčku

    Maso 45 minut
  • Králičí stehna na hořčici

    Maso 60 minut
  • Pečené kuře s bylinkami

    Maso nad 60 minut