×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králík dušený v bílém víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Králík dušený v bílém víně

Co budete potřebovat

1 králík
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
olivový olej
4 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
1 svazek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
½ lahve suchého bílého vína
bageta k podávání

Jak na to?

Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králík dušený v bílém víně

Hlavní chod Snadné Maso Velikonoce Bez laktózy Králík a kuře podle Zdeňka Pohlreicha , Rozmarýn , Tymián , Rajče Magazín 3/2017 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 3 (18)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Králík důkladně vykoupaný ve víně ovoněném bylinkami a rajčaty bude ten nejšťavnatější, jakého jste kdy jedli.

Co budete potřebovat

1 králík
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
olivový olej
4 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
1 svazek čerstvého tymiánu
4 snítky čerstvého rozmarýnu
½ lahve suchého bílého vína
bageta k podávání

Jak na to?

Králíka naporcujte, oddělte přední i zadní běhy, hřbet rozsekněte na dvě části. Mouku ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a porce králíka v ní obalte. V litinovém hrnci rozpalte olivový olej a maso opečte ze všech stran dozlatova.
Jakmile je králík opečený, přidejte česnek pokrájený na plátky, rajčata, byliny a vše zalijte vínem. Přiklopte a nechte dusit, 40 minut by mělo stačit. Maso bude měkké a šťavnaté, skvěle ho doplní hutná omáčka, tu podle chuti ještě dolaďte solí a pepřem a před podáváním z ní odstraňte větvičky bylin. Podávejte s čerstvou bagetou.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.