Králičí stehna na víně s karotkou
Ingredience
2 | králíci – použijte stehna |
sůl, pepř | |
2 | lžíce plnotučné hořčice |
2 | stroužky česneku |
4 | lžíce slunečnicového oleje |
300 ml | bílého vína |
400 g | nových brambor |
4 | karotky |
½ | pórku |
100 ml | vody |
1 | hrst petrželky |
Postup přípravy
1.Naporcujte králičí stehna pomocí velkého nože nebo kleští na drůbež.
2.Stehna důkladně osolte a opepřete, potřete hořčicí a utřeným česnekem.
3.V nádobě vhodné do trouby rozehřejte olej a ze všech stran v ní maso opečte. Podlijte vínem a opékejte, maso šťávou přelévejte.
4.Maso na chvíli vyjměte, do nádoby vsypte oloupané rozpůlené brambory, očištěnou karotku v celku, očištěný pórek nakrájený na větší kousky a také krátce opečte. Pak vlijte vodu a vraťte stehna.
5.Přiklopené pečte vše v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Odklopte a 30 minut dopékejte. Občas přelijte výpekem.
6.Před podáváním můžete posypat čerstvou petrželkou
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY