Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Králičí stehna  na víně s karotkou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Králičí stehna na víně s karotkou

Co budete potřebovat

2 králíci – použijte stehna
sůl, pepř
2 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
4 lžíce slunečnicového oleje
300 ml bílého vína
400 g nových brambor
4 karotky
½ pórku
100 ml vody
1 hrst petrželky

Jak na to?

1.Naporcujte králičí stehna pomocí velkého nože nebo kleští na drůbež.

2.Stehna důkladně osolte a opepřete, potřete hořčicí a utřeným česnekem.

3.V nádobě vhodné do trouby rozehřejte olej a ze všech stran v ní maso opečte. Podlijte vínem a opékejte, maso šťávou přelévejte.

4.Maso na chvíli vyjměte, do nádoby vsypte oloupané rozpůlené brambory, očištěnou karotku v celku, očištěný pórek nakrájený na větší kousky a také krátce opečte. Pak vlijte vodu a vraťte stehna.

5.Přiklopené pečte vše v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Odklopte a 30 minut dopékejte. Občas přelijte výpekem.

6.Před podáváním můžete posypat čerstvou petrželkou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí stehna na víně s karotkou

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bez laktózy Bezlepkové Magazín 4/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

2 králíci – použijte stehna
sůl, pepř
2 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
4 lžíce slunečnicového oleje
300 ml bílého vína
400 g nových brambor
4 karotky
½ pórku
100 ml vody
1 hrst petrželky

Jak na to?

1.Naporcujte králičí stehna pomocí velkého nože nebo kleští na drůbež.

2.Stehna důkladně osolte a opepřete, potřete hořčicí a utřeným česnekem.

3.V nádobě vhodné do trouby rozehřejte olej a ze všech stran v ní maso opečte. Podlijte vínem a opékejte, maso šťávou přelévejte.

4.Maso na chvíli vyjměte, do nádoby vsypte oloupané rozpůlené brambory, očištěnou karotku v celku, očištěný pórek nakrájený na větší kousky a také krátce opečte. Pak vlijte vodu a vraťte stehna.

5.Přiklopené pečte vše v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Odklopte a 30 minut dopékejte. Občas přelijte výpekem.

6.Před podáváním můžete posypat čerstvou petrželkou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty