
Králičí řízečky s bylinkovou majonézou
Ingredience
4 | králičí stehna, vykostěná |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
100 g | hladké mouky |
3 | vejce, jemně rozšlehaná a osolená |
8 | plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku |
50 g | strouhaného parmazánu |
olej na smažení | |
klínky citronu k podávání | |
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU | |
2 | stroužky česneku, rozdrcené |
2 | lžíce naložených kapar |
240 g | sterilovaných artyčoků |
hrst petrželky | |
5 | lžic majonézy |
kůra a šťáva z 1 citronu |
Postup přípravy
Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.
Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.
Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.
Pomohl vám recept?
1hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod