×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Co budete potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Hlavní chod Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty