×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v...
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Co budete potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Hlavní chod Snadné Magazín 4/2016
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku
Tábornický guláš v kotlíku

Inspirujte se podobnými recepty