×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Co budete potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Hlavní chod Snadné Petržel kadeřavá Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.