Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Králičí řízečky s bylinkovou majonézou

Ingredience

4 králičí stehna, vykostěná
sůl
čerstvě mletý pepř
100 g hladké mouky
3 vejce, jemně rozšlehaná a osolená
8 plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku
50 g strouhaného parmazánu
olej na smažení
klínky citronu k podávání
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžíce naložených kapar
240 g sterilovaných artyčoků
hrst petrželky
5 lžic majonézy
kůra a šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.

Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.

Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty