Králičí řízečky s bylinkovou majonézou
Ingredience
4 | králičí stehna, vykostěná |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
100 g | hladké mouky |
3 | vejce, jemně rozšlehaná a osolená |
8 | plátků čerstvého toustového chleba, rozmixovaného na strouhanku |
50 g | strouhaného parmazánu |
olej na smažení | |
klínky citronu k podávání | |
NA BYLINKOVOU MAJONÉZU | |
2 | stroužky česneku, rozdrcené |
2 | lžíce naložených kapar |
240 g | sterilovaných artyčoků |
hrst petrželky | |
5 | lžic majonézy |
kůra a šťáva z 1 citronu |
Postup přípravy
Vykostěné maso nakrájejte na menší řízky a jemně naklepejte. Osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec strouhankou, kterou předtím promíchejte s parmazánem.
Řízky v dostatečně vysoké vrstvě rozpáleného oleje smažte dozlatova. Usmažené kousky odkládejte na mřížku do vyhřáté trouby.
Na bylinkovou majonézu dejte do mixéru všechny suroviny s výjimkou majonézy, kapar a citronové šťávy. Několika pulsy promixujte, vmíchejte majonézu a citronovou šťávu, podle potřeby dosolte a podávejte ke králíkovi.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY