Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Králičí ragú  s bramborovými noky

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Králičí ragú s bramborovými noky

Co budete potřebovat

150 g slaniny
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1 králík
sůl, pepř
200 ml bílého vína
3 snítky rozmarýnu
425 ml krájených loupaných rajčat
600 g bramborových noků
10 g másla
100 g parmazánu
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 130 °C.

2. Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.

3. Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.

4. Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.

5. Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.

6. Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Králičí ragú s bramborovými noky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 4/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

150 g slaniny
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1 králík
sůl, pepř
200 ml bílého vína
3 snítky rozmarýnu
425 ml krájených loupaných rajčat
600 g bramborových noků
10 g másla
100 g parmazánu
1 hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 130 °C.

2. Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.

3. Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.

4. Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.

5. Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.

6. Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty