
Králičí ragú s bramborovými noky
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 130 °C.
2. Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.
3. Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.
4. Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.
5. Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.
6. Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.