Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g slaniny
2 stonky řapíkatého celeru
2 mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
1 králík
sůl, pepř
200 ml bílého vína
3 snítky rozmarýnu
425 ml krájených loupaných rajčat
600 g bramborových noků
10 g másla
100 g parmazánu
1 hrst hladkolisté petržele

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 130 °C.

2. Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.

3. Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.

4. Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.

5. Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.

6. Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty