Králičí ragú s bramborovými noky
Ingredience
150 g | slaniny |
2 | stonky řapíkatého celeru |
2 | mrkve |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
1 | králík |
sůl, pepř | |
200 ml | bílého vína |
3 | snítky rozmarýnu |
425 ml | krájených loupaných rajčat |
600 g | bramborových noků |
10 g | másla |
100 g | parmazánu |
1 | hrst hladkolisté petržele |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 130 °C.
2. Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.
3. Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.
4. Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.
5. Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.
6. Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY