Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g králičího masa
2 l zeleninového vývaru
5 kuliček pepře
250 g anglické slaniny, nakrájené
1 vejce
40 g cibule, nasekané
sůl a pepř
125 ml smetany nebo vývaru, ve kterém se králík vařil
sádlo na vymazání formy
6 lžic přepuštěného másla
NA SALÁT A ZÁLIVKU
2 saláty Little Gem
30 ml kvalitního vinného octa
špetka provensálského koření
sůl a pepř
100 ml olivového oleje

Postup přípravy

Maso uvařte v zeleninovém vývaru s pepřem doměkka, trvá to asi 1 hodinu. Potom ho vykostěte, přidejte 150 g slaniny, cibuli a dvakrát umelte v masovém strojku.
Troubu předehřejte na 165 °C. K umletému masu přidejte zbytek slaniny, vejce, smetanu nebo vývar a dobře promíchejte. Formy na paštiku – stačí na 6 nádobek po 180 ml, nebo srnčí hřbet – dobře vymažte sádlem, naplňte paštikou a s formou několikrát klepněte, abyste vyhnali vzduchové bublinky, a přikryjte pečicím papírem, pomazaným sádlem. Formy vložte na pekáč naplněný vodou a ve vodní lázni pečte 30 minut. Odstraňte pečicí papír, nechte vychladnout a na povrch každé nádoby nalijte tenkou vrstvu přepuštěného másla. Nechte uležet a ztuhnout v lednici.
Saláty rozdělte na talíře a připravte si zálivku. Prošlehejte ocet s kořením, solí a pepřem. Pak pozvolna za stálého šlehání přilévejte pramínkem olej, až vznikne hustá, krémová zálivka, kterou salát zalijte.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty