
Králíčci na špejli

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Sůl
- Vaječný bílek 4 ks
- Cukr moučkový 200 g
- Potravinářské barvivo
- Sůl
- Vaječný bílek 4 ks
- Cukr moučkový 200 g
- Potravinářské barvivo
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 90°C a plech vyložte pečicím papírem.
- 2Bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu. Moučkový cukr přesejte, přidávejte ho po lžících při šlehání do sněhu, až bude lesklý a začne se táhnout.
- 3Cukrářský sáček s hladkou trubičkou s otvorem o průměru 1 cm naplňte sněhem a na pečicí papír tvořte dvě ouška a pak trubičkou s větším otvorem o průměru 3 cm hlavičky.
- 4Plech vložte do trouby a sušte, až pusinky ztuhnou tak, aby se snadno odlouply od papíru. Nechte vychladnout na tácu. Namalujte králíčkům očka a pusu, pak do nich zapíchněte špejle.
- 1Předehřejte troubu na 90°C a plech vyložte pečicím papírem.
- 2Bílky vyšlehejte se špetkou soli do sněhu. Moučkový cukr přesejte, přidávejte ho po lžících při šlehání do sněhu, až bude lesklý a začne se táhnout.
- 3Cukrářský sáček s hladkou trubičkou s otvorem o průměru 1 cm naplňte sněhem a na pečicí papír tvořte dvě ouška a pak trubičkou s větším otvorem o průměru 3 cm hlavičky.
- 4Plech vložte do trouby a sušte, až pusinky ztuhnou tak, aby se snadno odlouply od papíru. Nechte vychladnout na tácu. Namalujte králíčkům očka a pusu, pak do nich zapíchněte špejle.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.