1
Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2
Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3
Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4
Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.
1
Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2
Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3
Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4
Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.