Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKouzelné sýrové fondue
Albert logoAlbert logo
  • Kouzelné sýrové fondue

Kouzelné sýrové fondue

Kouzelné sýrové fondue
Snadné
16-30 minut
0/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Sýr Gruyère 200 g
  • Gouda plátky 200 g
  • Ementál bloček 200 g
  • Muškátový oříšek
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Bílý pepř
  • Hruškovice 2 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Rajčata cherry 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Brokolice 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílé víno suché 250 ml
  • Sýr Gruyère 200 g
  • Gouda plátky 200 g
  • Ementál bloček 200 g
  • Muškátový oříšek
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Bílý pepř
  • Hruškovice 2 plž
  • Mrkev 2 ks
  • Rajčata cherry 100 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Bageta francouzská 1 ks
  • Brokolice 200 g

Příprava

1
Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2
Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3
Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4
Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.
1
Dno silnostěnného hrnce vymažte očištěným stroužkem česneku. Začněte zahřívat a přilijte bílé víno s vyšší kyselinou. Jakmile začne víno vařit, přidejte polovinu nahrubo nastrouhaných všech druhů sýrů. Stáhněte na mírný plamen a rozmíchejte. Počkejte, až je sýr téměř rozpuštěný, přidejte druhou polovinu sýrů a neustále promíchávejte.
2
Přidejte špetku muškátového oříšku, kukuřičný škrob rozmíchaný v hruškové pálence a špetku bílého pepře. Metličkou míchejte do krémové konzistence. Fondue postavte na stůl na stojánek s hořákem.
3
Očištěnou mrkev pokrájejte na hranolky, omytá cherry rajčata rozpulte a omyté růžičky brokolice spařte v horké osolené vodě a poté prudce ochlaďte.
4
Francouzskou bagetu pokrájejte na větší kostky a opečte v pánvi na olivovém oleji dozlatova. Bagetu namáčejte v sýrovém fondue a podávejte se zeleninou. Podle chuti můžete přidat i olivy či fíky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 10 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 10 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.