×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem
30 minut , Hlavní chod , Náročné , Česká , Vaření ,

Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem

Co budu potřebovat

6–8 vepřových kotlet
sůl
pepř
olivový olej
200 g šunky
4–5 nožiček párku
6–8 žampionů
1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana
1 lžíce hladké mouky
citronová šťáva
Na knedlíky:
6 housek
250 ml mléka
2 vejce
olej
140 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Kotlety naklepejte, osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na troše olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky i žampiony a krátce – asi 3–5 minut – osmahněte. Zalijte vodou, aby byly ingredience akorát ponořené, přidejte maso a v tlakovém hrnci duste asi 10 minut. Nakonec měkké maso opět vyjměte a směs v pánvi zahustěte směsí smetany ke šlehání, zakysané smetany a mouky. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Kotlety podávejte s vídeňskými knedlíky.
2. Na knedlíky zalijte housky mlékem našlehaným s vejci a pokapejte olejem. Chvíli nechte stát. Pak přidejte mouku a ze směsi udělejte (rukama navlhčenýma v ledové vodě) 6 kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 8 minut z každé strany.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut