
Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem
Postup přípravy
1. Kotlety naklepejte, osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na troše olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky i žampiony a krátce – asi 3–5 minut – osmahněte. Zalijte vodou, aby byly ingredience akorát ponořené, přidejte maso a v tlakovém hrnci duste asi 10 minut. Nakonec měkké maso opět vyjměte a směs v pánvi zahustěte směsí smetany ke šlehání, zakysané smetany a mouky. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Kotlety podávejte s vídeňskými knedlíky.
2. Na knedlíky zalijte housky mlékem našlehaným s vejci a pokapejte olejem. Chvíli nechte stát. Pak přidejte mouku a ze směsi udělejte (rukama navlhčenýma v ledové vodě) 6 kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 8 minut z každé strany.
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod