×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem

Co budete potřebovat

6–8 vepřových kotlet
sůl
pepř
olivový olej
200 g šunky
4–5 nožiček párku
6–8 žampionů
1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana
1 lžíce hladké mouky
citronová šťáva
Na knedlíky:
6 housek
250 ml mléka
2 vejce
olej
140 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Kotlety naklepejte, osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na troše olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky i žampiony a krátce – asi 3–5 minut – osmahněte. Zalijte vodou, aby byly ingredience akorát ponořené, přidejte maso a v tlakovém hrnci duste asi 10 minut. Nakonec měkké maso opět vyjměte a směs v pánvi zahustěte směsí smetany ke šlehání, zakysané smetany a mouky. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Kotlety podávejte s vídeňskými knedlíky.
2. Na knedlíky zalijte housky mlékem našlehaným s vejci a pokapejte olejem. Chvíli nechte stát. Pak přidejte mouku a ze směsi udělejte (rukama navlhčenýma v ledové vodě) 6 kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 8 minut z každé strany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kotlet pražského uzenáře s vídeňským knedlíkem

Hlavní chod Náročné Česká Vaření Magazín 9/2012
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

6–8 vepřových kotlet
sůl
pepř
olivový olej
200 g šunky
4–5 nožiček párku
6–8 žampionů
1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana
1 lžíce hladké mouky
citronová šťáva
Na knedlíky:
6 housek
250 ml mléka
2 vejce
olej
140 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Kotlety naklepejte, osolte, opepřete a prudce opečte z obou stran na troše olivového oleje. Maso vyjměte z pánve a vsypte do ní šunku, párky i žampiony a krátce – asi 3–5 minut – osmahněte. Zalijte vodou, aby byly ingredience akorát ponořené, přidejte maso a v tlakovém hrnci duste asi 10 minut. Nakonec měkké maso opět vyjměte a směs v pánvi zahustěte směsí smetany ke šlehání, zakysané smetany a mouky. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Kotlety podávejte s vídeňskými knedlíky.
2. Na knedlíky zalijte housky mlékem našlehaným s vejci a pokapejte olejem. Chvíli nechte stát. Pak přidejte mouku a ze směsi udělejte (rukama navlhčenýma v ledové vodě) 6 kulatých knedlíků. Vařte je ve vroucí osolené vodě 8 minut z každé strany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty