Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kořeněné bochánky

Kořeněné bochánky

Ingredience

NA TĚSTO
335 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky sody
120 g másla, pokojové teploty
175 g hnědého cukru
115 g zlatého sirupu
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
NA DOKONČENÍ
320 g moučkového cukru
2 lžičky mleté skořice

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s kořením a sodou. Máslo, hnědý cukr a zlatý sirup vyšlehejte do světlé, nadýchané hmoty. Zapracujte vejce a postupně i mouku s kořením. Z těsta tvarujte kuličky. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na pečicím papírem vyložený plech a pečte 8–10 minut dozlatova. Nechte 10 minut vychladnout a nakonec obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty