×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kořeněné bochánky

Další recepty a články

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky

Kořeněné bochánky

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
335 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky sody
120 g másla, pokojové teploty
175 g hnědého cukru
115 g zlatého sirupu
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
NA DOKONČENÍ
320 g moučkového cukru
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s kořením a sodou. Máslo, hnědý cukr a zlatý sirup vyšlehejte do světlé, nadýchané hmoty. Zapracujte vejce a postupně i mouku s kořením. Z těsta tvarujte kuličky. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na pečicím papírem vyložený plech a pečte 8–10 minut dozlatova. Nechte 10 minut vychladnout a nakonec obalte v cukru smíchaném se skořicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kořeněné bochánky

Dezert Snadné Sladká jídla Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 65 kusů
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

NA TĚSTO
335 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky sody
120 g másla, pokojové teploty
175 g hnědého cukru
115 g zlatého sirupu
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
NA DOKONČENÍ
320 g moučkového cukru
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s kořením a sodou. Máslo, hnědý cukr a zlatý sirup vyšlehejte do světlé, nadýchané hmoty. Zapracujte vejce a postupně i mouku s kořením. Z těsta tvarujte kuličky. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na pečicím papírem vyložený plech a pečte 8–10 minut dozlatova. Nechte 10 minut vychladnout a nakonec obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky

Inspirujte se podobnými recepty