
Kořeněné bochánky
Ingredience
NA TĚSTO | |
---|---|
335 g | hladké mouky |
1 | lžička mleté skořice |
½ | lžičky mletého zázvoru |
½ | lžičky mletého nového koření |
¼ | lžičky mletého hřebíčku |
¼ | lžičky mletého muškátového oříšku |
¼ | lžičky sody |
120 g | másla, pokojové teploty |
175 g | hnědého cukru |
115 g | zlatého sirupu |
1 | vejce |
1 | lžička vanilkového extraktu |
NA DOKONČENÍ | |
320 g | moučkového cukru |
2 | lžičky mleté skořice |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s kořením a sodou. Máslo, hnědý cukr a zlatý sirup vyšlehejte do světlé, nadýchané hmoty. Zapracujte vejce a postupně i mouku s kořením. Z těsta tvarujte kuličky. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na pečicím papírem vyložený plech a pečte 8–10 minut dozlatova. Nechte 10 minut vychladnout a nakonec obalte v cukru smíchaném se skořicí.
Pomohl vám recept?
9hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod