×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kořeněné bochánky
45 minut , Dezert , Snadné , Sladká jídla ,

Kořeněné bochánky

Co budu potřebovat

NA TĚSTO
335 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky sody
120 g másla, pokojové teploty
175 g hnědého cukru
115 g zlatého sirupu
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
NA DOKONČENÍ
320 g moučkového cukru
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s kořením a sodou. Máslo, hnědý cukr a zlatý sirup vyšlehejte do světlé, nadýchané hmoty. Zapracujte vejce a postupně i mouku s kořením. Z těsta tvarujte kuličky. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na pečicím papírem vyložený plech a pečte 8–10 minut dozlatova. Nechte 10 minut vychladnout a nakonec obalte v cukru smíchaném se skořicí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kolečka s kokosovým krémem

    Sladká jídla 45 minut
  • Karamelové rohlíčky

    Sladká jídla 60 minut
  • Karamelové řezy

    Sladká jídla nad 60 minut