Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Velmi snadné Snídaně Počet porcí: 4–5 čtvrtlitrových sklenic Magazín 9/2017
Velmi snadné Snídaně Počet porcí: 4–5 čtvrtlitrových sklenic Magazín 9/2017

Ingredience

1 pomeranč
750 g žlutých hrušek
50 ml vody
150 g cukru
půl až 1 lžička mleté směsi skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a nového koření

Postup přípravy

Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty