Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Další recepty a články

Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový...
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s...
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s...
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou

Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Co budete potřebovat

1 pomeranč
750 g žlutých hrušek
50 ml vody
150 g cukru
půl až 1 lžička mleté směsi skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a nového koření

Jak na to?

Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Snídaně Velmi snadné Zavařeniny Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 9/2017 Počet porcí: 4–5 čtvrtlitrových sklenic
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 pomeranč
750 g žlutých hrušek
50 ml vody
150 g cukru
půl až 1 lžička mleté směsi skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a nového koření

Jak na to?

Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Čokoládová povidla
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Jahodovorebarborový džem
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Broskvový džem s rebarborou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou
Malinová marmeláda s mátou

Inspirujte se podobnými recepty