×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Co budete potřebovat

1 pomeranč
750 g žlutých hrušek
50 ml vody
150 g cukru
půl až 1 lžička mleté směsi skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a nového koření

Jak na to?

Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kořeněná hrušková zavařenina s pomerančem

Snídaně Velmi snadné Zavařeniny Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 9/2017 Počet porcí: 4–5 čtvrtlitrových sklenic
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1 pomeranč
750 g žlutých hrušek
50 ml vody
150 g cukru
půl až 1 lžička mleté směsi skořice, hřebíčku, muškátového oříšku a nového koření

Jak na to?

Z pomeranče odřízněte slupku, rozkrojte na čtvrtiny a nakrájejte na velmi slabé plátky. Hrušky oloupejte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na kostky.
Všechno ovoce dejte do hrnce se silným dnem, podlijte 50 ml vody a nechte 20 minut dusit pod pokličkou. Nepřidávejte více vody, protože hrušky začnou velmi brzy pouštět šťávu. Po uvaření rozmačkejte na pyré.
Vraťte do hrnce, přidejte cukr a koření. Zvolna přiveďte k varu a nechte zhruba hodinu vařit na mírném plamenu. Občas promíchejte. Hotové naplňte do čistých sklenic a zavařte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty